Inici » Notícies » Opinió

178 persones més amb treball, una xifra que ens anima a seguir treballant; per Xavi Tro

13 de Juliol de 2017 No hi ha comentaris
El conseller Rafa Climent amb els regidors de Compromís a Benissa

El conseller Rafa Climent amb els regidors de Compromís a Benissa

Passats ja sis mesos des de que el nou govern del canvi va començar a caminar és l’hora de fer algunes valoracions i comprovar el resultat que estem donant els nous regidors i regidores al front d’aquest govern progressista. Com ja sabeu una de les moltes regidories que se’m van delegar al gener passat va ser la de Creació d’Ocupació, que afegida a la del CREAMA, el Consorci per a la Recuperació Econòmica de la Marina Alta del que Benissa forma part des del seu inici l’any 1994 conjuntament amb la majoria de municipis de la nostra comarca, la Diputació d’Alacant, la Generalitat i el SERVEF (Servei Valencià d’Ocupació i Formació), Consorci del que sóc membre de la seua Comissió Executiva i de la Junta General.

I per fer aquestes comprovacions, per saber resultats, en aquest cas, no hi ha millor manera que comparar xifres ja que si hi ha una ciència totalment exacta són les matemàtiques i com és sol dir els números no menteixen, ni el temps tampoc.

A desembre del 2016, l’últim mes de govern del PP d’aquesta legislatura, hi havien 795 benisseres i benissers sense treball, 390 homes i 405 dones. Actualment, en el mes de juny del 2017, hi han 296 benissers i 321 benisseres inscrites al SERVEF, el que suma un total de 617 ciutadans de Benissa sense treball, 178 persones menys que fa només sis mesos. Alguna cosa estem fent bé.

Això vol dir que estem satisfets? Evidentment no, fa 10 anys, en juny del 2007, sent President del Govern d’Espanya, José Luis Rodríguez Zapatero, les xifres eren de 250 ciutadans de Benissa sense un lloc de treball, i cap a eixa direcció hem d’anar, però també no podem oblidar que fa 5 anys, en juny del 2012, ja amb el govern de Mariano Rajoy, eren 925 les dones (423) i els homes (502) que no tenien treball. Afortunadament les coses han canviat prou des d’aquell any 2012, però no totes a millor, això cal assenyalar-ho, és cert que l’economia està millorant i amb això també s’està creant més ocupació, però també és veritat que s’han perdut, o millor dit ens han robat, molts drets socials i laborals, fruit de reformes infames fetes a costa dels col·lectius més vulnerables i menys remunerats, que tardaran molt en recuperar-se, i la majoria d’ocupació que és crea, és de llocs de treball en pitjors condicions i menys pagats i que fa uns anys, el que significa que les treballadores i treballadors en actiu, hem perdut poder adquisitiu i cada vegada guanyem menys, per tant hi ha també menys consum amb tot el que això suposa de dolent per al xicotet comerç.

I com podem millorar encara estes xifres? En primer lloc som sabedors que cada número no és només una xifra, representa a una dona o a un home del nostre poble que vol treballar i no pot, pel que no dubtem en acollir-nos a tots els programes que la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball està traient en matèria d’ocupació (Avalem Joves, Avalem Territori, Avalem Experiència). Uns programes destinats als més joves que busquen el seu primer lloc de treball i fer currículum i altres que estan a punt d’eixir destinats a persones desocupades de llarga duració i gent més major, precisament el col·lectiu més vulnerable, ja que dels 617 desempleats que hi han actualment, 234 tenen entre 25 i 44 anys i 355 són majors de 44 anys. A més, és importantíssima la formació en forma de tallers o cursos dirigits a tots aquestos col·lectius als que els està costant més entrar per primera vegada o reincorporar-se al mercat de treball, millorant la seua qualificació professional o buscant altres alternatives en orientació i formació de tot tipus que els done aquesta oportunitat. També, com ja sabeu, estem treballant amb el que serà el primer Pla d’Ocupació de l’Ajuntament de Benissa dotat amb 50.000 euros en el Pla d’Inversions Municipal d’enguany que ajudarà també a algunes benisseres i benissers més en el complicat i difícil camí de trobar un lloc de treball i frenar també a totes i tots aquells benissers que han tingut que buscar-se un present i un futur lluny de la nostra terra, principalment en altres països del nord d’Europa, perdent d’aquesta manera un immens potencial humà i professional.

També vull afegir, és important ser agraït, el total recolzament i suport que està rebent Benissa per part d’aquesta Conselleria del nou govern del Botànic. Cal assenyalar que en aquesta legislatura el nostre poble ha rebut la visita en primer lloc del mateix Conseller, l’exalcalde de Muro, Rafa Climent, seguit poc temps després pel Director General de Comerç i Consum, Natxo Costa i fa només uns dies ho va fer, Enric Nomdedéu, Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General del SERVEF, visitant les mateixes dependències del CREAMA Benissa situades a l’antic seminari franciscà i comprovant in situ el treball que és fa des d’allí acompanyats per la Gerent del CREAMA, Rosario Donderis i Javier Ribes, l’AEDL de CREAMA Benissa. A més, sembla que ja està en marxa la Llei Valenciana d’Ocupació que segur també ens ajudarà molt als Ajuntaments i que esperem vega la llum en el menys possible i amb el màxim consens.

Per tant, per resumir tot aquest escrit ple de xifres i dades res millor que acabar-lo amb la mètrica d’un poema de Miquel Martí i Pol que ens cantava Lluís Llach titulat Vinc a dur-te amb la veu un cant d’esperança; Venim de molt lluny i anem lluny encara plens de somnis i llum…

*Francesc Xavier Tro
Regidor de CREAMA i Creació d’Ocupació de l’Ajuntament de Benissa

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/