Inici » Notícies » Opinió

13 de Juny. Fa un any va començar el canvi; per Manolo Juan

13 de juny de 2016 No hi ha comentaris
Manolo Juan

Manolo Juan

Fa ara un any, el 13 de juny de 2.015, amb la constitució dels nous ajuntaments va començar el canvi en la majoria de municipis i en el govern autonòmic de la Comunitat Valenciana. Nombrosos ajuntaments com els de Alacant o Dénia van canviar de color polític amb majories de progrés, liderades pel PSOE.

És moment de fer balanç d’aquest primer any de la legislatura, així en gran nombre d’ajuntaments governats pels socialistes i en la Generalitat rendeixen compte als seus ciutadans del grau de compliment del programa electoral. A Benissa, per desgràcia, hi ha pocs motius de celebració. Va començar aquest primer any amb la frustació de no poder desallotjar del govern local al Partit Popular pels motius ja sabuts i amb els responsables per tots coneguts. I ara parlen de govern …

En aquests dotze mesos els tres regidors socialistes hem exercit la nostra labor opositora a l’executiu popular des de la responsabilitat i sempre intentant sumar esforços amb la resta de grups de l’oposició pel bé de Benissa.

El nostre grup municipal ha presentat en el ple, i aconseguit que s’aproven, nombroses mocions sobre temes trascendents, pretenent aconseguir millores en el nivell de vida dels nostres ciutadans o en l’organització municipal. Com a exemple les mocions sobre la gratuïtat dels llibres de text, sobre ajudes per a evitar la pobresa energètica o la creació d’una comissió de recerca sobre l’operació Taula. En els pressupostos vam insistir a crear o augmentar partides per a la redacció d’un nou Pla General, la millora en la participació i els serveis socials i a reduir les excessives despeses en publicitat i propaganda.

Però, malgrat haver aconseguit assoliments, és evident que sempre la iniciativa la té el grup que governa, i ací el balanç és demoledor. Els problemes organitzatius i de personal en el nostre ajuntament s’han aguditzat, no hi ha una política clara per a traure Benissa de la decadència social i econòmica a la qual ens ha conduït disset anys de l’Alcaldia de Juan Bautista Rosselló, el subministrament d’aigua i el futur del turisme segueixen sense solució, i així podríem continuar amb una relació interminable de queixes. Ja se sap que l’única manera de transformar, de canviar, és des del govern. Intentar fer-ho des de fora pot resultar frustant.

El 26 de juny tenim l’oportunitat que açò comence a canviar a nivell nacional. Aprenguem dels errors de Benissa i no permetem que a Espanya continue el govern del Partit Popular. Solament hi ha una alternativa real : un govern liderat pel Partit Socialista que realitze les reformes que aquest país necessita. Per a açò fa falta votar SÍ. Sí a una reforma fiscal justa, progressiva i suficient, que garantisca la igualtat. Sí a una ocupació de qualitat i amb drets, Sí a la lluita contra la violència de gènere, Sí a una reforma de l’educació, Sí a una reforma federal de la Constitució i Sí a una Europa social, democràtica i solidària. En les eleccions cal triar entre l’immobilisme de la continuïtat del PP o el reformisme d’un govern de progrés del PSOE. Les altres opcions poden tenir un gran suport mediàtic, però tots sabem que no representen una alternativa seriosa i realitzable. Per a desplaçar als populars cal votar socialista. Per açò vos faig una crida des del cor però també des de la raó:

Vota SÍ, un Sí al canvi. Vota PSOE.

  • Manolo Juan és el portaveu del PSOE a l’Ajuntament de Benissa
Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/