Inici » Notícies » Natura

El Xylella s’estén a Canor, Canelles, Bèrnia, La Costa i el Pouet de Berdica

25 de desembre de 2017 No hi ha comentaris
Bancal d'ametlers

Bancal d’ametlers

El Xylella Fastidiosa avança imparable pel terme de Benissa, en el que suposa el cinqué focus de la malaltia en terres valencianes. El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar el passat 22 de desembre la relació de parcel·les afectades per aquest bacteri que afecta més de 360 espècies vegetals, entre les quals els ametlers.

La zona afectada ara al terme de Benissa ha augmentat, afegint-se parcel·les a Canor, Canelles, l’Estret de Cardos a Bèrnia, el Pouet de Berdica i la Partida La Costa, a tocar del centre urbà.

Notificació als afectats

Els afectats a Benissa pel quart focus de finals d’octubre passat ja estan començant a rebre les notificacions de Conselleria, en les quals se sol·licita el pas perquè el personal de Conselleria entre a les parcel·les a destruir el material vegetal o que siguen els mateixos propietaris qui se’n facen càrrec.

Segons els propietaris, Conselleria només s’oferiria a tallar els arbres, sense que en cap cas s’arrancaren també les arrels, la qual cosa suposaria una despesa extra per als propietaris que vulgueren replantar posteriorment les seues parcel·les amb espècies no hospedants del bacteri.

Des d’Infobenissa hem actualitzat el mapa de la xylella a Benissa amb les noves parcel·les infectades. Podeu veure les parcel·les fent clic a la icona a l’esquerra del títol del mapa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/