Inici » Notícies » Natura

El Ple de Benissa aprova una moció en contra de l’energia nuclear i a favor dels activistes de #Cofrentes17

12 de Desembre de 2014 No hi ha comentaris

#Cofrentes17El passat dimecres 10 de desembre, el ple de l’Ajuntament de Benissa va aprovar (amb vots a favor de PSOE, CIBE, Compromís i PSD, i abstenció del PP) una moció presentada per la coalició valencianista on es demanava l’absolució dels 16 activistes de Greenpeace (entre els que es troba la benissera Raquel Muñoz) i el fotoperiodista que van protagonitzar, fa gairebé quatre anys, una manifestació reivindicativa a la central nuclear de Cofrents, i pels que la fiscalia demana penes de presó així com multes elevades. Durant estos dies, les xarxes socials s’ha omplit de missatges de suport sota el missatge #Cofrentes17

A més, la moció també demana exigir al Govern d’Espanya l’abandonament progressiu de l’energia nuclear a favor d’energies netes i renovables.

A continuació reproduïm de manera íntegra la moció

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL COMPROMÍS AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE BENISSA (10-12-2014)

El 15 de febrer del 2011 un grup d’activistes de Greenpeace van accedir al recinte de la central nuclear de Cofrents i van pintar el missatge; PERILL NUCLEAR, en una de les torres de refrigeració. També es va desplegar una pancarta amb el lema; COFRENTS, TANCA JA, casualment aquesta acció es va fer apenes un mes abans de l’accident nuclear de Fukushima (Japó) i de les seues terribles conseqüències encara totalment actives a dia de hui.

Defensar el medi ambient és un deure de tots, i protestar pacíficament per qualsevol causa que no siga justa, un dret, per aquella acció 16 activistes de l’organització ecologista (Helena, Sonia, Amanda Luna, Nacho, Virginia, Hernán, Nacho, Marcelí, Sonia, Vicenç, Maite, Araceli, Nelia, Auba, Fausto, Pedro i la benissera Raquel Muñoz) i un fotoperiodista independent s’enfronten a possibles penes de dos anys i huit mesos de presó, a més d’indemnitzacions i multes per un total de 360.000 euros per a Greenpeace per aquella acció, en el judici més dur al que s’enfronta dita organització en els seus trenta anys d’activisme pacífic a l’estat espanyol, un procés que va començar el passat 4 de desembre i que acabarà demà dia 11.

Per tot l’anteriorment exposat, el grup municipal Coalició COMPROMÍS proposa al ple de l’Ajuntament de Benissa l’adopció dels següents

ACORDS

 1. L’Ajuntament de Benissa recolza i es solidaritza amb les accions pacífiques de Greenpeace en defensa de la natura i el medi ambient, i especialment amb els 16 activistes i el fotoperiodista independent que estan sent jutjats des del passat 4 de desembre fins demà 11 i demana la seua total i lliure absolució.

 2. L’Ajuntament de Benissa conscient del perill de les Centrals Nuclears acorda exigir al govern central aquestos punts:

  • La no ampliació de la vida útil de les centrals nuclears actives.
  • El tancament definitiu de la Central Nuclear de Garoña.
  • El tancament cautelar, per a sotmetre-les a un rigorós estudi de seguretat, de les centrals nuclears d’Almaraz, Ascó i Cofrents.
  • L’elaboració d’un nou Pla Energètic Nacional (que fomente les energies renovables).
  • L’aposta per les energies netes i renovables.
  • L’exigència d’un pla de tancament ordenat i gradual de totes les centrals nuclears de l’estat espanyol.
  • Declarar Benissa com a “municipi desnuclearitzat” i petició al Consell de declaració del País Valencià “Comunitat Autònoma desnuclearitzada”.
 3. L’Ajuntament de Benissa farà arribar aquest acord a la presidència i grups polítics amb representació al Congrés dels Diputats i a les Corts Valencianes, a la Direcció General d’Energia i Mines i al Consell de Seguretat Nuclear.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/