Inici » Notícies » General

Una exposició inusual per iniciar el 50é Aniversari de l’arribada de l’aigua potable a Benissa

19 de març de 2019 No hi ha comentaris
Exposició 50é Aniversari de l'arribada de l'aigua potable a Benissa

Exposició 50é Aniversari de l’arribada de l’aigua potable a Benissa

Una fita històrica que Benissa vol homenatjar en les pròximes setmanes. I és que el 10 de maig de 2019 es compliran 50 anys des de l’arribada del servei d’aigua potable a Benissa. El calendari d’activitats ja presenta alguna de les principals activitats, com l’exposició a l’aire lliure de components del Servei d’Aigües, amb el qual explicar l’evolució d’un servei rellevant en el progrés del municipi.

Les peces, algunes de grandària considerable, poden visitar-se en la Plaça Germans Ivars i comptaran, en breu, amb un circuit que mostra des de la captació d’aigua fins a tota la conducció que recorre l’aigua, fins al moment en què s’obri una aixeta. Peces antigues, vàlvules, juntes, reguladors de pressió, motors, bombes o transformadors seran alguns dels components situats en aquesta interessant exposició.

A més, el dijous 21 de març tindrà lloc en la sala d’actes dels Cases del Batlle (20.00 h) una xarrada col·loqui sota el títol “Aigües subterrànies de la Marina Alta. L’Aqüífer de la depressió de Benissa, propostes per a una òptima explotació”. L’acte el protagonitzarà Bruno Ballesteros, Cap de la Unitat de l’IGME (València). Ja a l’abril (dijous 11, a les 20.00 i també en els Cases del Batlle), se celebrarà una nova xarrada, aquesta vegada per part de Luis Rodríguez, Ex-cap del Departament de Cicle Hídric de la Diputació d’Alacant, anomenada “Visió Hidrogeològica de la Marina Alta, l’aqüífer de Parcent”.

Amb aquest tipus d’accions es pretén millorar el coneixement de les noves generacions sobre un passat, no tan llunyà, en el qual Benissa va evolucionar qualitativament sobre un fet fonamental en la història recent del poble.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/