General

Un testimoni afirma que va ser Roselló qui va negar l’accés a l’ADDA a un discapacitat

Juan Bautista Roselló
Juan Bautista Roselló

Un testimoni ha assenyalat que la negativa d’accés a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) per a un concert a un jove amb una discapacitat física del 84 per cent que l’obliga a anar en un llit articulat va ser del vicepresident de la Diputació, Juan Bautista Roselló, per motius de seguretat.

El demandant, Alfredo Sánchez Sansano, de 29 anys i natural de Crevillent, ha arribat acompanyat dels seus pares a la segona i última sessió del judici celebrat a la Ciutat de la Justícia d’Elx, on l’han acompanyat membres de les plataformes en Defensa de la Llei de Dependència d’Elx, Crevillent i Alacant.

El jove ha acudit en una furgoneta adaptada ja que pateix una distròfia muscular que l’obliga a desplaçar-se en un llit mecànic que, a més, porta una màquina respiratòria.

Sol·licita 30.000 euros per danys morals després que se li prohibira l’entrada a l’òpera “Oh my son” del compositor crevillentí, Marcos Galvany, malgrat que havia sigut especialment convidat per aquest per al concert a l’ADDA.

En aquesta segona sessió -la primera va tindre lloc el 28 de gener i va declarar la presidenta de la Diputació i de l’ADDA, Luisa Pastor- ha declarat el compositor a través de videoconferència des de Washington.

Ha assenyalat que la Diputació havia accedit a la presència d’Alfredo però que dos dies abans es va declinar aquesta opció pel mateix Roselló per motius de seguretat, ja que a més l’auditori està preparat només per a cadires de rodes.

Galvany ha afirmat que des de l’ADDA li van indicar la necessitat de lliurar una sol·licitud del representant legal del jove amb les dades de minusvalidesa i característiques del llit per a poder situar-la, però que el pare d’Alfredo va assenyalar que el seu fill “estava bé i no havia de donar explicacions a ningú”.

Durant la seua intervenció ha destacat que des de l’ADDA sempre hi va haver voluntat de fer “tot el possible” perquè Alfredo acudira a l’auditori.

Ha reconegut que havia plantejat el tema amb poca antelació, tal com va indicar en un correu dies abans de l’actuació a l’auditori.

Així mateix ha al·legat que ell no era el responsable de comunicar la decisió als familiars uns dies abans del concert sinó l’ADDA.

Per la seua banda la segona a declarar ha sigut una auxiliar administrativa de l’Ajuntament d’Alacant, qui ha negat que participara de forma oficial en la gestió per a l’assistència d’Alfredo a l’ADDA, sinó que simplement va intentar ajudar.

En aquest sentit, ha deixat clar que sempre hi va haver “voluntat” des de l’ADDA per a la presència del jove i “cap intenció de discriminar”.

Durant la sessió de gener, el pare va indicar que anteriorment havien acudit a altres auditoris i que no havien tingut “cap problema”, i que, a través d’un intermediari, uns dies abans se’ls havia dit que no hi hauria inconvenient per a acudir a l’ADDA.

A més, va manifestar que en cap moment van tindre notícia que haguera calgut presentar una sol·licitud formal per escrit per a accedir amb el llit com, en canvi, sí ho va afirmar un tècnic administratiu de l’ADDA, per a estudiar les mesures preventives en cas d’assistència.

El coordinador de manteniment va afirmar que fins a eixe moment no havien tingut cap problema amb discapacitats i estaven “disposats a fer tot el possible”, malgrat que la legislació no obliga a reservar espai per a situar un llit sinó només per a cadires de rodes.

Després dels al·legats finals per cadascuna de les parts i una interrupció per l’alta temperatura a la sala, el jutge ha deixat el cas vist per a sentència.

Després del judici, molts dels assistents han acudit a la plaça de Baix per a participar, com cada últim dijous de mes, en una concentració per a reclamar la correcta aplicació de la Llei de Dependència i protestar per les retallades i el copagament.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?