Inici » Notícies » General

Un informe revela que els 12 PAI en marxa esgotaran tota l’aigua potable

26 d'Octubre de 2006 No hi ha comentaris

L’accelerada tramitació de plans urbanístics per part de l’equip de govern del PP en els últims tres anys li pot haver eixit molt car a Benissa. En aquests termes es va expressar ahir el portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, en revelar l’existència d’un informe elaborat a petició de l’arquitecte municipal i en el qual el Departament d’Aigües adverteix que una vegada estiguen executats els 12 PAI que estan en marxa a Benissa s’haurà arribat al límit dels recursos hídrics.

És a dir, no hi haurà més aigua potable perquè la previsió s’ha confeccionat en calcular el rendiment al màxim dels cinc pous de què disposa l’ajuntament i amb els quals s’aconseguirien uns recursos anuals totals de 3.565.620 metres cúbics.

Segons van denunciar els socialistes, el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Benissa contempla que qualsevol PAI que dispose del vistiplau de l’ajuntament ha de comptar amb una certificació que assegure el proveïment d’aigua potable per a les noves cases. No obstant això, cap dels 12 que han estat aprovats o estan en tràmit (Santa Anna, Beniver, Orxelles 1, Pla dels Molins, Costera del Povil, Llobella 1, Llobella 2, Carrions, Pedramala 2, Busseit 2, Canor i el Polvorí) compta amb aquesta documentació.

De fet, per al PSOE la redacció de l’informe té com a finalitat que siga inclòs en la tramitació dels plans “perquè d’una altra manera tots són nuls”.

D’aquesta manera, l’informe revela que quan estiguen executats els 12 PAI esmentats anteriorment “existiria un superàvit de 118,17 metres cúbics diaris”, això és, gairebé el que consumeix una casa a l’any. No obstant això el problema ve donat pel fet que els comptes no eixen si se suma el sòl urbà, és a dir, solars o unitats d’execució situades a la costa o al mateix nucli urbà (per exemple, el carrer Calp, la Corona, Bellavista o Montserra).

Pel que fa a aquest tema, el portaveu socialista, Vicent Cabrera, va assenyalar que “són en total uns 2.3000 habitatges aproximadament als quals en l’actualitat no se’ls pot assegurar l’aigua si es construeixen” perquè “si es dóna als 12 PAI no hi ha per a l’expansió del sòl urbà”. Una situació a què s’ha arribat segons els socialistes per la “irresponsabilitat del PP i del batle” que repercutirà “fins i tot en l’economia de Benissa”. Per al PSOE “aquest és el problema més greu que afectarà el futur del poble”.

Redefinir el PGOU

En aquest sentit, els socialistes van anunciar que demà divendres debatran la problemàtica en l’assemblea oberta al públic que se celebrarà a la casa de cultura. Si bé, Vicent Cabrera ja va avançar que “en realitat només existeixen dues possibilitats per a afrontar la situació”. D’una banda, que l’Ajuntament de Benissa compre aigua a la dessaladora de Xàbia si bé “en la reunió amb la CHJ els batles del PP del sud de la comarca van assegurar que no necessitaven més recursos hídrics” i, d’altra banda, que “haguem de redefinir el Pla General per a garantir les reserves d’aigua”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/