Inici » Notícies » General

Un informe del cronista oficial alerta que el Pou d’Avall pot desaparèixer si no es protegeix

8 de Juny de 2007 No hi ha comentaris

El cronista oficial de Benissa, Joan Josep Cardona, ha elevat a l’ajuntament un informe sobre el conjunt hidràulic del Pou d’Avall arran de la polèmica sorgida pels possibles danys sobre el complex històric com a conseqüència de les obres per a la construcció d’un edifici. El document, que ha estat requerit pel Casal Cultural-ACPV de Benissa, defensa l’ús hídric que durant segles se li ha donat al Pou d’Avall i per tant la seua transcendència social.

A més, l’informe del cronista replica algunes de les asseveracions efectuades pel batle, Juan Bautista Roselló, en el sentit que “és cert que es va plantejar fer un escorxador a la zona en els anys 50” si bé “aquest establiment mai va arribar a obrir les seues portes i no té cap vincle amb el pou”.

No obstant això, les conclusions de l’informe són encara més dures ja que alerten que “la situació del paratge cal considerar-la com a terminal i en estat de desaparició”. Joan Josep Cardona basa la seua argumentació que en què “no havent intenció política de preservar la totalitat de les seues instal·lacions, persistint la constant degradació i existint una clara intenció de construir al se voltant qualsevol iniciativa que no passe per considerar el paratge amb el qualificatiu, i voluntat, de rehabilitació, alta protecció i ús podem manifestar que està totalment perdut”.

Exemples de conservació

Com a exemples de conservació d’espais semblants al Pou d’Avall l’informe del cronista situa a les ciutats d’Alcoi i Terrasa on “els seus plans d’expansió urbana” també es topen amb barrancs i “la integració d’aquests espais en la trama urbana es va solucionar amb modernitat i respecte per la història i els seus monuments arqueològics”.

Precisament en relació amb els vestigis, el document presentat davant l’Ajuntament de Benissa el passat 6 de juny, diu que es fa necessària la inspecció de la zona per part d’un arqueòleg perquè elabore un informe sobre els elements afectats (Pou d’Avall i les Fonts de les Maruques) i que dictamine quines són les mesures corresponents.

A més, s’hauria esclarir quina és la relació entre tots els elements del conjunt i si existeix la possibilitat que les obres que s’estan realitzant impedisquen que l’aigua arribe al llavador.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/