General

Un cicle de conferències i eixides pràctiques de la Seu Universitària donarà a conèixer el patrimoni natural i cultural de la Marina Alta

Imatge de l'itinerari
Imatge de l’itinerari

La Seu Universitària de la Marina ha organitzat un cicle de conferències i eixides pràctiques per a donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de la comarca. Professors i experts en la matèria analitzaran els recursos territorials de la Marina Alta com les formacions naturals, el medi ambient, els assentaments culturals i l’organització territorial i aspectes socioeconòmics.

La primera conferència serà el divendres 17 de febrer amb el títol “Un passeig a través del patrimoni geogràfic litoral: des del Molinell al Penyal d’Ifach” i estarà impartida pel professor Enrique Matarredona Coll. Es proposa un acostament al patrimoni natural del litoral de la Marina Alta des de la Geografia Física, per a conèixer els diferents sectors en els quals es divideix l’espai litoral i la problemàtica associada a cadascun d’ells. A més, es donaran a conèixer els conceptes bàsics relacionats amb aquest espai litoral així com els trets identificatius dels diferents sectors. Tot açò per a aconseguir una visió integral de l’espai litoral de la Marina Alta, la seua fragilitat i les amenaces a les quals es veu sotmès davant determinades actuacions antròpiques. La conferència es complementarà amb una eixida pràctica prevista per al dissabte 19 de febrer.

Imatge de l'itinerari
Imatge de l’itinerari

El professor Rafael Pedauyé s’encarregarà de la segona conferència dedicada al patrimoni geològic. La ponència serà el dijous 23 de març i l’eixida el dissabte 25. A la fi de mes, el dia 30, hi haurà una exposició i una xarrada sobre el botànic Antoni Joseph Cavanilles Palop, a càrrec del professor Joan Pérez Albero. El cicle continuarà a l’abril, els dies 6 i 8, amb el patrimoni etnobotànic i les microreserves de flora, amb la participació del professor Manuel Vicedo. I l’última sessió serà el 19 de maig amb la conferència “Les petjades del passat a la Marina Alta: El Patrimoni Cultural que ens envolta”, a càrrec del professor José Luis Simón.

Tot el cicle i activitats són gratuïtes. Les sessions teòriques són d’accés lliure i només limitada l’assistència a l’aforament de la sala. Per a les sessions pràctiques hi ha limitació de places, ja que el desplaçament es farà amb autobús, i cal inscriure’s a través de l’e-mail seu.benissa@ua.es. Hi ha un màxim de 30 places per a les eixides, que s’atorgaran per ordre d’inscripció. La primera conferència, la del 17 de febrer, és a les 19h. L’eixida del dissabte 18 està prevista per a les 9h des de la Plaça de l’Ajuntament. La tornada serà cap a les 18h.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?