Inici » Notícies » General

Tur proposa un tren llançadora que unisca Calp amb la futura estació de Benissa

17 de Setembre de 2010 Un comentari
El conseller de transports, Mario FLores, i el batle de Calp, Ximo Tur

El conseller de transports i el batle de Calp

El batle de Calp, el nacionalista Ximo Tur, proposa crear un “tren llançadora” per a unir en uns cinc minuts la localitat del Penyal d’Ifach amb la futura estació que el tren de la costa tindrà a Benissa.

Tur va plantejar aquesta proposta després de conèixer les últimes dades que sobre el futur tren de la costa li ha transmès Vicente Dómine, director general de Transport i Logística.

El batle calpí va aclarir que es tracta d’un tren d’alta velocitat, que no substituirà l’actual trenet, que uneix Dénia amb Alacant. Serà una nova línia ferroviària que transcorrerà en paral·lel a l’AP-7, per motius tècnics, ja que segons Tur, la velocitat mínima de creuer del nou tren serà de 200 quilòmetres per hora. Açò suposa, va explicar el cap de l’executiu calpí, que es necessiten un mínim de 3 quilòmetres de parada sense cap pendent, una cosa que no pot oferir Calp.

Un projecte que no serà realitat almenys fins l’any 2020 i que de moment no inclou ni tan sols un quilòmetre de via pel terme municipal calpí.

De fet, va recordar el que va dir Dómine a Dénia i va recalcar que Benissa ha sigut el lloc triat per a situar la futura estació amb parada del tren d’alta velocitat, una infraestructura que s’alçarà entre les carreteres de Xaló i Senija, per qüestions tècniques, va remarcar Tur.

El batle calpí va reconèixer que el municipi pateix un dèficit quant a comunicacions i es va mostrar obert a “encapçalar un moviment de debat” sobre aquest projecte i les possibilitats de Calp per formar part d’ell. No obstant això va recalcar que podria pensar-se en una alternativa més factible, com crear una infraestructura “un tren llançadora” que unisca Calp amb la futura estació de Benissa en uns 5 minuts.

Cal ressenyar que el Govern central i la Generalitat es van comprometre aquesta seamana a crear la societat pública participada per al tren de la costa abans de febrer de l’any 2011.

Font de la notícia: Las Provincias

Un comentari»

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/