Inici » Notícies » General

Tots els pobles exclosos pel PP del pla d’obres de la Diputació són d’esquerres

25 de Febrer de 2018 No hi ha comentaris
César Sánchez

César Sánchez

Onze pobles de la província d’Alacant s’han quedat enguany sense el Pla provincial de Cooperació a les Obres i Serveis Municipals, conegut com el “Pla d’Obres” de la Diputació, el projecte inversor més important des que distribueix la institució alacantina als seus pressupostos. De les 68 sol·licituds plantejades pels municipis alacantins, onze han quedat en la reserva, tots xicotets pobles dirigits, “casualitat” política, per governs d’esquerres. Entre els pobles que no han pogut accedir a les ajudes del Pla d’Obres -només podrien fer-ho ara si es produïren baixes en l’adjudicació de projectes o una anul·lació- es troba Algorfa, amb el socialista Manuel Iván Ros al capdavant i que va sol·licitar 700.000 euros per a un pavelló esportiu, un projecte semblant al que es va adjudicar mitjançant una ajuda “a dit” al poble del vicepresident de la Diputació, Alejandro Morant.

El també diputat d’Hisenda i batle de Busot va aconseguir per al seu municipi una subvenció directa -sense concurrència pública- de 800.000 euros finançada al cent per cent per la institució provincial, una polèmica ajuda que una jutgesa del Contenciós d’Alacant va ordenar suspendre de forma cautelar després d’una denúncia de Compromís. Tant Busot com La Nucia i Mutxamel hauran de renunciar pròximament a aquestes ajudes “a dit” per a sotmetre’s a la nova ordenança de la Diputació sorgida de l’últim ple ordinari després de pactar el PP amb el PSOE una nova normativa que en la pràctica canvia molt poc i que permetrà a Busot rebre l’ajuda tal com estava anteriorment. A més de l’ajuda directa, Busot percep també enguany 400.000 euros de la Diputació pel Pla d’Obres.

En el cas d’Algorfa, si se li haguera atorgat la subvenció del Pla de de Cooperació a les Obres i Serveis Municipals, el municipi hauria de fer-se càrrec d’un percentatge del projecte (el 20% del seu cost), mentre que les ajudes nominatives concedides de forma directa eximeixen als pobles anteriorment citats de fer-ho. A més d’Algorfa, s’ha exclòs a Biar, Benitaxell, El Verger, Agost, Muro d’Alcoi, Pego, Cocentaina, Guardamar del Segura, Rojals i Benissa, tots ells en mans de governs socialistes, de Compromís o mixts d’esquerres. En el cas de Benitatxell governa un exmembre de Compromís -Josep Femenia- que es va presentar com a independent i que aras’ha sumat al projecte de Demòcrates Valencians, un partit de nou encuny de caire valencianista per a les eleccions de 2019.

Crida l’atenció el cas de Benissa -governat per un tripartit format per Reiniciem, PSPV-PSOE i Compromís- que es va quedar l’any passat sense Pla d’Obres. La localitat va impugnar, a més, les ajudes “a dit”, convertint-se en el primer i únic ajuntament que plantava cara al repartiment de les nominatives en la institució alacantina. El mateix consistori es va encarregar de justificar que el recurs contra les últimes subvencions “a dit” no era una rebequeria per quedar-se fora del pla provincial d’obres i serveis l’any passat, així que la decisió de tornar a deixar-los fora no ha sentat gens bé en aquest consistori de la Marina Alta en ploure sobre mullat.

La Diputació Provincial sufragarà en conjunt el 72% de les obres incloses en el Pla d’Obres i Serveis amb una aportació de 13,7 milions d’euros, assumint la resta els ajuntaments beneficiats. En total, 57 municipis es beneficiaran de projectes per import de 19 milions d’euros. El pla va comptar amb el vistiplau dimecres passat de la comissió d’Hisenda, però amb els únics vots a favor del PP i del diputat trànsfuga Fernando Sepulcre, mentre que la resta de grups de l’oposició van optar, de moment,per l’abstenció. Està pendent de ser elevat al ple per a la seua aprovació.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/