Inici » Notícies » General

Santa Anna celebra el seu 400é aniversari amb l’edició d’un llibre sobre la partida

8 de juliol de 2013 Un comentari
Ermita de Santa Anna a Benissa

Ermita de Santa Anna

Enguany es commemora oficialment el 400é aniversari de la construcció de la ermita de Santa Anna. Per a celebrar l’efemèride de tan històrica, popular i estimada construcció religiosa s’ha pensat en l’edició d’un llibre. El resultat ha estat la confecció d’un monogràfic dirigit i coordinat per Joan Josep Cardona, cronista oficial de Benissa. Conseqüentment és un llibre miscel·lani on diversos investigadors benissers han aportat la seua visió amb una conclusió final que es pot considerar com un “integral Santa Anna”. En efecte, allí es tracten aspectes històrics, etnogràfics, artístics, arquitectònics, científics, gastronòmics, etc. relacionats amb Santa Anna i la seua ermita, amb articles ben estructurats i documentats. L’interès dels temes tractats ja no sols es refereixen a l’ermita, sinó que, alguns tenen un abast més ample i aporten notícies inèdites d’alguns aspectes benissers, fins al moment desconeguts.

L’aportació gràfica correspon en primer lloc al fotògraf benisser Pedro José Sanz, i al pintor de Pedreguer Ramon Pérez Carrió, així com altres fotos (antigues) cedides per famílies vinculades a la partida rural o material propi d’alguns dels autors dels artícles. Consten també alguns dibuixos, destacant els de Cayetano Bertomeu. La portada és un quadre fet al seu dia pel benisser Vicente Ibáñez Castells i la contraportada una foto antiga de Ignacio Cervera.

El llibre està editat pels Festers de Santa Anna de l’any 2013 i el produeix el benisser Jaume Ortolà Font (Riurau Editors). La presentació serà el proper divendres, dia 12 de juliol, a les 20.30 de la nit a la Seu Universitària.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Un comentari»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/