Inici » Notícies » General

Robin Hood conquista el vell escorxador de Benissa

29 de març de 2016 No hi ha comentaris
L'escorxador de Benissa

L’escorxador de Benissa

L’últim escorxador que va funcionar a la Marina Alta (va tancar l’any 2007) es posa de nou a tir. De fletxa. Els operaris de l’Ajuntament de Benissa estan aquests dies condicionant l’escorxador municipal, situat a la partida Canor, als afores del municipi i al costat de la N-332. L’edifici estava fet una ruïna. Les pintades embruten la seua façana. L’interior estava ple de brutícia. En aquests anys d’abandó, ha sigut víctima dels vàndals.

Com altres antics escorxadors, aquest, construït el 1974, obrirà ara amb un nou ús. Aquests edificis municipals s’han reciclat en magatzems i fins i tot cases de cultura i sales de concerts. Els escorxadors, per la seua tipologia industrial i el seu ampli interior, són molt versàtils. Però la utilitat que tindrà el de Benissa trenca esquemes. L’edifici és flexible com un arc. De fletxes.

L’ajuntament cedirà l’edifici al recentment constituït Club de Tir amb Arc de Benissa. L’escorxador, que té 25 metres de llarg i 10 d’ample, és ideal per a fer punteria. Es convertirà en la primera galeria de tir amb arc de la Marina Alta i serà una de les poques de tot el País Valencià. A més, en l’exterior, es crearà una altra zona de tir. Tot el recinte estarà envoltat per una tanca i, és clar, els arquers sempre dispararan cap a la muntanya (a la seua esquena queda la N-332).

“Tot açò està més que estudiat. La instal·lació complirà de sobres totes les mesures de seguretat”, explica Paco Haro, president del Club de Tir amb Arc de Benissa. “Les competicions de tir en sala són de 18 metres. L’escorxador té les dimensions adequades per a crear una galeria de tir amb arc”, subratlla.

Haro afirma que “frega el miracle” haver trobat un espai que s’adapte tan bé a la pràctica d’un esport tan especial com el tir amb arc. Avança que el club vol crear allí una escola. Aquest esport podrà formar part de l’oferta de les escoles esportives municipals de Benissa.

El president es mostra convençut que la instal·lació funcionarà. El club, malgrat haver-se creat oficialment el passat 5 de gener, ja compta amb 23 socis. A la Fira i Porrat de Benissa van muntar un espai de tir amb arc i l’èxit va ser tremend. “Van tirar des d’un xiquet de 3 anys a una anciana de 80. Aquest esport no requereix d’una especial condició física”.

De fet, Haro avança que contactarà amb l’associació Condemnats a la Vorera (treballa per la integració dels discapacitats) per a oferir-los les instal·lacions.

El vell escorxador, que va ser el penúltim que va estar en funcionament a Alacant (ara només queda el d’Oriola), es convertirà ara en planter de Robin Hoods. Les fletxes i les dianes substitueixen les cadenes de sacrifici i especejament d’animals.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/