Inici » Notícies » General

Quant val organitzar el betlem itinerant?

22 de setembre de 2017 Un comentari
Els membres de l'Associació de Jubilats i Pensionistes Bèrnia vestits de pastorets durant el betlem itinerant de 2010.

Jubilats i pensionistes vestits de pastorets

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Benissa va anunciar aquesta setmana la intenció de replantejar-se l’organització del conegut com a betlem itinerant pel seu alt cost, i arrel d’aquesta decisió van aparèixer a la xarxa dubtes diversos sobre quin era el cost real de l’esdeveniment. Pel que fa a les dades detallades del betlem itinerant de Benissa de 2016, les quals ha pogut comprovar Infobenissa, i que ascendeixen a un import total de 7678,05 €, són les següents:

 • Creació de noves figures: 2395,80 €
 • Pagament per la participació de diferents associacions: 1600 €
 • Xocolatada: 900 €
 • Carro amb bous: 847 €
 • Subministrament suro blanc:  726 €
 • Subministrament carcassa del Portal de Betlem: 539,66 €
 • Megafonia: 242€
 • Reparació de figures del betlem: 208,72 €
 • Caramels i confetti: 122,49 €
 • Neteja de túniques: 50,69 €
 • Roll de mantell: 45,69 €
Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Un comentari»

 • JOAN JOSEP CARDONA IVARS ha dit:

  Els humans, per naturalesa, tendim a viure en societat. Homo sum. Humani nil a me alienum puto. (Home soc. Res humà o considere aliè a mi ). Son paraules atribuïdes a Terenci l’escriptor romà del segle II abans de Crist. Fer el contrari és allunyar-se del progrés. L’aïllament, de no garantir-se un projecte personal que exigeix estudi, creació i soledat, empobreix. La majoria dels humans precisem el contacte amb els altres. És un continu intercanvi de parers que acaben amb la posada en comú de mampreses. Quan això baixa a nivell de societat de poble conflueix en aspectes senzills com la trobada amb els amics al bar o en iniciatives més complexes. En aquest darrer cas exigeix redoblar les virtuts que tant poden ser la pacient escolta, el respecte mutu o la virtut de saber què és bo i què convé canviar.
  No cal més que veure l`èxit de participació ciutadana que han tingut els diversos actes celebrats en aquest estiu. La societat vol veure´s viva. I crec que per assolir eixe èxit s´han tingut que mobilitzar moltes persones .
  En trobo en aquest acabament d´estiu amb la noticia que motiva aquest meu escrit. I alhora m´assabente que és informació que ha aixecat una certa inquietud. És normal. La celebració del Betlem itinerant implica a molts actors. I, si això no fos poc es celebra en unes dades on la sensibilitat per la tradició està a flor de pell. L´entranyable Nadal, que diuen molts. I, i molt important, no ho oblidem, la nostra cultura és d´arrel cristiana. Està fonamentada en simbolismes, com ara es fa present, en el que correspon a nadal.
  Quan per obligació de donar compte i transparència es diu que el cost del Betlem ascendeix a 7.678,0 Euros dels quals 1.600 van a parar a associacions col·laboradores es percep que no és un acte on tan sols participa una única associació, com jo creia. Per tant soc dels primers en agrair que se m´informe on van a parar els meus impostos.
  Però aquí no es tracta de ser un rascafites en seguir fil per randa la fiscalització dels pressupostos. I molt menys en un acte que emmarcat dins del cicle nadalenc ajuda a ambientar les festivitats i a mantenir les tradicions, i, en definitiva a fer poble. Però sí que seria oportú tornar al cap primer de que Homo sum. Humani nil…. i afegir parers i contrasts per millorar les coses.
  Tornar a l´esperit de gratuïtat, de generosa col·laboració i de fer feliç a molta gent si que seria viure el nadal dins dels tradicionals bons propòsits que tothom ens fem. Així després els comptes ixen tan clars com la llum del sol, i més barats, i el nadal surt reforçat i ple de l´alegria que tan sols l´altruisme es capaç d´aconseguir.
  Joan Josep Cardona

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/