Inici » Notícies » General

Millora l’afluència en els cursos de valencià organitzats per AVIVA Benissa

18 de novembre de 2017 No hi ha comentaris
Curs de Valencià a Benissa

Curs de Valencià a Benissa

Els cursos de Valencià que organitza AVIVA BENISSA – Agència de Promoció del Valencià han sigut tot un èxit enguany, pel que fa al nombre d’alumnes inscrit, més del doble respecte anys anteriors, concretament 57 alumnes.

Aquests cursos preparatoris per a superar les proves que convoca la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) s’han adaptat al Marc Europeu Comú de Referència (MECR). Aquesta adaptació permetrà i garantirà un reconeixement europeu als ciutadans i ciutadanes que acrediten tindre aquests certificats. Cal recordar que la JQCV és l’organisme de la Generalitat que té la funció d’establir i efectuar les proves per a l’acreditació de coneixements de valencià amb un certificat oficial.

A Benissa s’imparteixen els graus A1 i B1, amb un total de 12 alumnes inscrits, residents estrangers procedents d’Alemanya, Anglaterra, Holanda i Txèquia.

Mentre que el grau B2, que és el nou nivell fruit del MECR, i que no existia abans, ha tingut molt bona acollida, amb 12 alumnes inscrits; i pel que fa al C1, l’antic grau Mitjà, té 16 alumnes i, per últim, el C2, l’antic grau Superior, que en té 17.

Xavi Tro, regidor de Normalització Lingüística, aposta perquè Benissa siga un referent en la comarca respecte l’oferta de cursos de Valencià, ja que venen alumnes d’altres pobles també; destaca també la professionalitat del professorat que imparteix els cursos, i valora molt positivament l’afluència de residents estrangers que volen integrar-se i aprendre la nostra llengua.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/