Inici » Notícies » General

L’Institut Oncològic Europeu preveu crear un hospital mixt a Benissa amb 130 llits

19 de juny de 2007 No hi ha comentaris

Un grup de ciutadans de la Marina Alta (Alacant), en la seua majoria malalts de càncer, (superat o en fase de tractament), familiars d’afectats i metges han creat una fundació sense ànim de lucre que done cobertura a la investigació, tractament i prevenció del càncer.

Davant la mancança de mitjans, hospitalització i especialistes en oncologia a la Marina Alta, on qualsevol persona que patisca càncer en qualsevol de les seues facetes, ha de desplaçar-se centenars de quilòmetres per a poder ser atés degudament, tant en la sanitat publica com en la privada, es funda l’INSTITUT ONCOLÒGIC EUROPEU.

Aquesta institució donarà cobertura a tots els habitants de la Marina Alta i als que ho desitgen, en les següents matèries i serveis:

– Prevenció contra el càncer (revisió mèdica anual).
– Càncer de mama, càncer de pell, TAC complet: GRATUÏT.
– Consulta i atenció al malalt: ACORDS AMB SALUT PUBLICA I PRIVADA.
– Tractament oncològic: ACORDS AMB SALUT PUBLICA I PRIVADA
– Assistència general al malalt: GRATUÏT.
– Psiconcologia: GRATUÏT.
– Atenció psicològica a familiars de malalts: GRATUÏT.
– Ajuda a familiars en cures de malalts: GRATUÏT.
– Cures pal·liatives: GRATUÏT.
– Rehabilitació de pacients: ACORD AMB SALUT PUBLICA I PRIVADA.
– Reincorporació del pacient a la vida normal: SUBVENCIONS PRIVADES.
– Borses d’ajudes a pacients i famílies amb nuls o escassos recursos financers: SUBVENCIONS PUBLIQUES I PRIVADES.

Per a la consecució d’aquest ambiciós projecte, compten amb “donacions d’Ajuntaments en matèria de sòl públic on construir un hospital general”. Col·laboracions amb altres entitats sense ànim de lucre espanyoles i estrangeres. Finançament privat per a construir un hospital general amb un departament d’oncologia mèdica. Finançament privat per a la dotació dels últims sistemes de detecció, anàlisi, tractament i assistència al malalt de càncer. Amb aquests avanços com: PET-TAC, aparells radiològics i de laboratori, nous sistemes de tractament per radioteràpia, l’INSTITUT ONCOLÒGIC EUROPEU, es posicionarà entre els tres millors d’Europa en matèria de detecció i tractament contra el càncer.

Volem comunicar a la Marina Alta en particular i a la Comunitat Valenciana i Europa en general aquesta iniciativa, aclarir i agrair la “col·laboració d’algun estament públic de la zona”, conscienciar a determinats estaments públics i privats de la necessitat de crear aliances, (sobretot en temes tan delicats com el càncer que afecta o afectarà una de cada tres persones i en aquest cas no tirar cadascun d’un costat) com ocorre amb altres iniciatives d’aquest tipus, eliminar els interessos partidistes i individuals i canviar l’estratègia a un sol esforç de lluita, circumstàncies que no encaixen, o no són vàlides si no tenen la iniciativa i protagonisme de determinats estaments públics.

Quins són els objectius de la fundació

1r – Construir un hospital general a Benissa de 130 llits mixt privat-seguretat social per al qual ja es té finançament.

2n – Dotar l’hospital d’un departament contra el càncer amb els millors avanços en el tractament, prevenció i investigació oncològica.

3r – Atenció psicològica a pacients i familiars.

4t – Cures pal·liatives a malalts de càncer.

5é – Suport a familiars que cuiden pacients amb càncer.

6é – Creació de 150 llocs de treball per a atendre els diferents serveis i especialitats de l’hospital i L’Institut Oncològic.

7é – Formació i obtenció de títols d’auxiliar d’infermeria, cures pal·liatives i assistència a pacients i familiars sense eixir de Benissa.

8é – Ajudes econòmiques a famílies amb recursos econòmics baixos a causa de la malaltia.

9é – Previsió mitjançant una revisió mèdica anual: Mamografia, TAC general i càncer de pell gratuït per als ciutadans de Benissa en edat de risc o amb antecedents familiars de càncer.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/