Inici » Notícies » General

Les Estisoradores de Benissa protagonistes de Menja’t la Marina a Dénia

29 d'agost de 2018 No hi ha comentaris
Les estisoradores a Dénia

Les estisoradores a Dénia

Divendres passat dia 24, les estisoradores de Benissa van ser protagonistes de l’esdeveniment gastronòmic organitzat per l’Ajuntament de Dénia i dirigit a promocionar els productes de proximitat i de temporada.

Coincidint amb els treballs de verema i comercialització, la jornada organitzada per Dénia, que se centra en el moscatell i el seu procés d’elaboració, va tindre el treball de les dones estisoradores com una faena que comença a ser visibilitzada tal com pretén Benissa.

Aquesta jornada permet posar en valor el treball d’aquestes dones en el desenvolupament d’un dels nostres productes més tradicionals com és el moscatell, reconeixent una vegada més el treball silenciós de centenars de dones al llarg de dècades.

En el transcurs de la jornada, el batle de Dénia, Vicent Grimalt, ha valorat positivament la participació de la població de Benissa en la promoció d’un producte tan característic de la comarca de la Marina Alta com és el raïm de moscatell.

Per la seua banda, Abel Cardona, batle de Benissa, s’ha centrat en el paper del treball de les dones estisoradores que han estat presents en el Mercat de Dénia durant la celebració de l’acte, destacant que des del municipi de Benissa s’està treballant en un projecte de visibilització de la dona en el camp a partir d’un documental sobre les dones estisoradores del municipi. També s’engegaran accions com la segona trobada d’estisoradores en el mes d’octubre, la recuperació de les cançons que cantaven les dones en les jornades de treball, l’elaboració d’una unitat didàctica sobre aquest treball i l’edició d’un conte, amb la col·laboració de Joan Borja, que eixirà a la llum en els pròxims mesos.

Per a l’Ajuntament de Benissa, el reconeixement del treball d’aquestes dones fora del nostre terme municipal és fonamental per a donar l’autèntic valor i significat a un treball que suposa mantindre l’essència de les tradicions de tot un poble.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/