Inici » Notícies » General

L’antiga casa quarter es podria enderrocar en breu en demanar els propietaris la llicència d’enderrocament

15 de febrer de 2007 No hi ha comentaris

L’antiga casa quarter de la Guàrdia Civil de Benissa pot tindre les hores comptades i l’enderrocament sembla ser el seu destí. En el ple ordinari celebrat el dimarts passat per la nit el regidor de la coalició Ciutadans de Benissa (CIBE)-Bloc, Xavi Tro, va preguntar al batle, Juan Bautista Roselló, per la situació de l’expedient de la vella casa quarter. Quant a aquest tema el batle del PP va confirmar, com ja va avançar aquest diari, que l’ajuntament ha enviat a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura la petició redactada per la junta directiva del Casal Cultural-ACPV de Benissa mitjançant la qual demanen la conservació dels elements més importants de l’edifici i la seua declaració com a Bé de Rellevància Local.

L’antiga casa quarter va acollir el primer molí industrial del poble a la fi del segle XIX, durant la Guerra Civil va funcionar com a llar de xiquets refugiats gràcies a la solidaritat de les Brigades Internacionals que comptaven amb un hospital al poble i amb posterioritat va ser casa quarter de la Guàrdia Civil fins al seu recent desallotjament.

A més de l’enviament de l’expedient a la Conselleria de Cultura, el batle Roselló també va confirmar que els propietaris de l’edifici i del solar ha sol·licitat la llicència per a enderrocar l’immoble i construir una finca de pisos, els habitatges de la qual ja es venen per part d’una empresa local. Davant una nova pregunta del nacionalista Tro, el batle va assenyalar que “encara no s’ha donat la llicència però es pot atorgar en qualsevol moment” si bé va esperar que “la Conselleria de cultura conteste abans”.

Futur edifici

Però si l’antiga casa quarter va protagonitzar part del debat, no va ser menys la futura casa quarter. EL batle va valorar durant el ple les declaracions que el dimarts pel matí va efectuar a Calp el secretari autonòmic d’Interior, Luis Ibáñez, en què va assegurar que el Consell no ajudarà als municipis de Benissa i Gata en la construcció de les noves cases quarters de la Guàrdia Civil mentre el Govern no destine més efectius.

En aquest ordre de coses, el batle va desmentir al càrrec de la Conselleria de Justícia en el sentit que “aquestes no són les notícies que jo tinc” i va afirmar que si que arribaran ajudes de l’administració autonòmica concretant que “quan tinguem el projecte definitiu el remetrem directament a la Conselleria de Presidència” perquè “va ser un compromís del president Camps invertir en infraestructures de seguretat”.

Referent a això, el portaveu del grup municipal socialista, Vicent Cabrera, va instar l’ajuntament a tindre clar que “si construïm un edifici que ens costarà molts diners hem de tindre la seguretat que hi haurà els agents corresponents a la instal·lació que es construisca” perquè en aquests moments “a les 14 hores es tanquen les oficines i ja no hi ha servei al públic de la Guàrdia Civil de Benissa i les cridades es desvien a Alacant”.

Per això, el regidor del PSOE va demanar a l’equip de govern del Partit Popular que “abans d’enviar el conveni amb el ministeri -sobre el qual en el ple es van aprovar dues modificacions de poca importància- hauríem d’assegurar-nos que el Consell està disposat a finançar-lo”.

Reversibilitat

Referent a això, Juan Bautista Roselló va respondre que “jo tinc fe en les institucions” i sobre la dotació d’agents per a la nova casa quarter va assenyalar que “si algun dia el Ministeri d’Interior decideix no tindre un destacament de la Guàrdia Civil a Benissa l’edifici revertiria directament a l’ajuntament”.

El conveni, amb les dues modificacions referents a qüestions tècniques incloses, va rebre el suport del PP i el PSOE mentre que la regidora Josefa del Valle, la coalició CIBE-Bloc i el PSI es van abstindre.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/