Inici » Notícies » General

La situació de la residència de Benissa a dia de hui

19 d'octubre de 2013 No hi ha comentaris
Els usuaris i treballadors de la residència de Benissa

Els usuaris i treballadors de la residència de Benissa

Fa uns dies ens feiem ressò de la pregunta que el Grup parlamentari Compromís a les Corts Valencians havia formulat sobre la Residència de Benissa. En aquesta s’afirmava que la residència comptava amb 95 places que podien acollir-se al sistema de bo-residència, utilitzades només per 64 residents, i a més disposava d’un centre de dia  per a 90 places però que no estava en funcionament.

Arrel de la notícia el treballador social de la residència ens deixava un comentari explicant quina és la situació real d’aquesta.

Segons el treballador el centre disposa de 86 places residencials autoritzades, 84 de les quals es troben ocupades a dia d’avuí, tot i que recentment han estat amb el 100% d’ocupació i, fins i tot amb llista d’espera.

D’aquestes 86 places, el centre disposa de 20 places autoritzades per a beneficiaris del bò-residència (una ajuda que està en extinció) i de la prestació econòmica vinculada al servei residencial (ajuda que es pot sol·licitar mitjançant la Llei de Dependència). A més, el centre compta amb 20 places de gestió pública (un altre tipus d’ajuda que es pot sol·licitar mitjançant la Llei de Dependència).

La residència no té autorització administrativa per a oferir el servei de Centre de Dia, per la qual cosa no està operatiu ni hi ha previsió de que ho estiga. En contrapartida s’ofereix el servei d’estància diurna.

Com es pot veure, una situació ben diferent a la plantejada inicialment.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/