Inici » Notícies » General

La Regidoria de Turisme publica les rutes de senderisme a Wikiloc per a facilitar el seu seguiment

24 de novembre de 2017 No hi ha comentaris
Presentació de la Regidoria de Turisme de Benissa

Presentació de la Regidoria de Turisme

Renovar-se i cercar noves oportunitats de promoció. Una manera de gestionar la Regidoria de Turisme que reporta una major difusió de tot el que Benissa pot oferir en l’àmbit turístic. Concretament, Fernando López Corsi, regidor de Turisme, ha presentat hui les noves publicacions per a donar a conèixer sis rutes de senderisme a Benissa. Es tracta de catàlegs que inclouen unes solucions interactives a través de la plataforma Wikiloc, una xarxa gratuïta on es poden emmagatzemar i compartir rutes a l’aire lliure, georreferenciades -especialment amb GPS- i amb punts d’interès). La descàrrega es fa efectiva a través d’un Codi QR que dirigeix al compte que Benissa Turisme té a Wikiloc.

“Volem diversificar l’oferta turística de Benissa donant una resposta a les demandes de turisme actiu (2.232 consultes d’usuaris i usuàries en 2017), posant en valor el patrimoni ambiental i donant un salt qualitatiu en la promoció d’aquesta oferta”, explica Fernando López Corsi, al mateix temps que destaca l’optimització del material promocional, que incorpora la interacció amb la plataforma Wikiloc i el codi QR, “a través de les quals es poden consultar aquestes 6 rutes geolocalitzades des de qualsevol part del món i en tot moment”.

En l’acte de presentació d’aquestes noves eines físiques i digitals també ha participat Miguel Ángel Soliveres Fullana, tècnic en senders i col·laborador amb Mapa de Ruta, l’empresa encarregada d’implementar les solucions d’interactivitat en les guies. L’expert en senderisme ha repassat cadascuna de les sis rutes: el molí del Quisi, Els Riberers, La Solana, Bèrnia, Les Ermites i Oltà. “El patrimoni cultural és ampli a Benissa, i el natural encara ho és més”, ha significat Soliveres, agraint el suport de l’equip humà de Mapa de Ruta, José Manuel Almerich, Marta Martínez i Teresa Iborra.

Fins al moment no existia un material més visual de les rutes del Molí del Quisi i de la ruta dels Riberers, la qual cosa suposa una renovació visual i atractiva del material de difusió d’aquestes sis rutes, millorant així l’accessibilitat de les mateixes i ampliant el públic a qui van dirigit aquests catàlegs a través de diversos idiomes: valencià, castellà, anglès, alemany i francès.

Les rutes permeten realitzar un contacte més proper amb el medi ambient benisser, amb un fàcil accés a les famílies, per a l’eventual visitant i per descomptat amb el propi públic de la comarca i de Benissa. Unes rutes d’entre 8 i 14 quilòmetres de distància, circulars (exceptuant la de la Solana) i que han reportat, a més, una revisió de la senyalització dels recorreguts. A destacar igualment que s’ha realitzat un tiratge de 3.000 exemplars per ruta (18.000 en total),el cost del qual ha ascendit a 6.745,87 €, havent rebut una subvenció del Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca per un import de 2.720,73 €.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/