Inici » Notícies » General

La moció de Ciutadans a la Diputació farà que Juan Bautista Roselló passe de cobrar 64000 a 40000 euros anuals

1 de setembre de 2015 No hi ha comentaris
Juan Bautista Roselló

Juan Bautista Roselló

Ciutadans imposa a César Sánchez una rebaixa salarial de 22.385 euros.

Primer conflicte, i seriós, entre el PP i Ciutadans (C’s). La formació d’Albert Rivera, sòcia dels populars en la Diputació d’Alacant, obligarà a César Sánchez a rebaixar-se el seu sou de 90.000 euros bruts anuals. Una setmana i mitja després que aquest diari destapara que fins a 19 diputats provincials anaven a cobrar més que el president de la Generalitat, Ximo Puig, C’s va emetre ahir un comunicat en el qual va anunciar que, a proposta d’Emigdio Tormo i Fernando Sepulcre, presentarà una moció al ple del 16 de setembre per a debatre una baixada generalitzada de sous.

A un dels que més afectarà serà, sens dubte, a Sánchez, president després del veto de la formació taronja a José Císcar. Per què? Perquè passarà de percebre 90.000 euros anuals a 67.615. Just, la quantitat que ingressa Ximo Puig. “Cap sou podrà sobrepassar els 67.615 euros del president de la Generalitat Valenciana”, va resoldre ahir C’s. En termes percentuals, la retallada serà del 24,87% i quedarà quantificada en 22.385 euros.

El president no serà l’únic que veurà reduït el seu salari. Si prospera la moció de la formació de Rivera –fonts de l’oposició confirmen que la recolzaran–, uns altres 27 càrrecs de la Diputació veuran retallat el seu sou. Cadascun dels cinc vicepresidents “perdrà” 16.032 euros anuals. A dia de hui, Eduardo Dolón, César Augusto Asencio, Alejandro Morant, Carlos Castillo i Adrián Ballester –tots del PP– tenen assignats uns emoluents de 75.032,30 euros bruts a l’any. Des de Ciutadans, pel seu costat, van afirmar ahir a aquest diari que la seua proposta per a cadascun d’ells rondarà els 59.000.

A ells se sumaran també altres huit diputats del PP amb competències (tots menys el batle de La Nucia, Bernabé Cano), els portaveus de la resta de grups i la portaveu adjunta del PSOE. Se’ls havia assignat un sou de 68.676,44 euros bruts a l’any i ara C’s planteja que aquestes retribucions caiguen fins als 57.599 euros, un 16,1% menys.

També patiran una retallada salarial els assessors. I per a alguns, no especialment xicoteta. Així, per exemple, el director de l’àrea de Presidència i batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, i el cap de gabinet de Presidència, Antonio Peral, deixaran d’ingressar 24.039,20 euros tots els anys. Sánchez els va reservar uns emoluents de 64.039 euros i la proposta de C’s és que cap assessor perceba més de 40.000. La retallada afectaria també el director de Comunicació, José Santamans; la secretària personal del president, Leticia Juliá; l’assessor del PP José Vicente Marcó; als càrrecs de confiança socialistes Pilar Brotons i Antonio Miguel López; i a María José García i Manuel Molina, de C’s. Aquests són els nomenaments publicats fins ara en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Rèplica del PP

La proposta que va llançar ahir la formació taronja va descol·locar per complet al grup del PP en la Diputació. En gran mesura, perquè en el seu pacte de govern els dos van acordar quins serien els salaris a assignar. “Estem molt sorpresos”, van admetre ahir des de l’entorn del president. “No entenem aquest canvi de postura”, van agregar. I és que al marge d’haver aconseguit aquesta entesa de cara a la investidura, Fernando Sepulcre també va votar a favor dels sous en el ple que es va celebrar al juliol. És més, es va oposar a una esmena de Compromís que plantejava una rebaixa del 15%.

Ara, en cas que fructifique la moció de C’s, l’estalvi anual per a les arques de la institució arribaria als 315.896 euros. I açò que encara falten per nomenar assessors. Durant el mandat, els diners que deixaria de gastar la corporació depassaria els 1,2 milions.

El PP, no obstant açò, vol consensuar aquest possible ajust amb la resta de forces. L’equip de govern ha convocat una junta de portaveus per a la setmana que ve amb l’objectiu que els diferents grups donen la seua opinió. Ara bé, si es pacta una reducció, els populars advoquen per fer-la extensible a altres administracions. “Si aquesta és la línia, anem a exigir que el president de les Corts, Enric Morera, i el batle de València, Joan Ribó –els dos de Compromís– també es rebaixen el sou per a no guanyar més que Puig”, van apuntar.

Des de Compromís van aplaudir ahir la rebaixa i van assenyalar que aquesta decisió suposa “un triomf de la coalició en la lluita per la regeneració de la institució”.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/