Inici » Notícies » General

La Fiscalia de Dénia investiga a José Antonio Ivars, secretari del Síndic, per abús

4 de març de 2015 No hi ha comentaris
José Antonio Ivars

José Antonio Ivars

La Fiscalia de Dénia ha rebut un escrit en el qual s’adverteix que el secretari general del Síndic de Greuges i cap d’urbanisme en excedència de Teulada, José Antonio Ivars, va poder cometre un delit de negociacions i activitats prohibides a funcionaris públics i un altre d’abús de la seua funció en participar com a advocat en l’intent de compra d’un negoci de la platja de l’Andragó, en el litoral de Moraira.

La denúncia la va presentar el passat 19 de gener l’advocat de l’empresari que ara ha arrendat el negoci, que és família dels amos. Relata que Ivars va arribar a amenaçar-los amb tancar el local (un bar) per persuadir-los de vendre-li’l als seus clients, però únicament pel preu del terreny i res més.

El denunciant reprodueix en l’escrit les frases textuals que suposadament va emprar el funcionari en la negociació. Indica que Ivars li va etzibar a ell i al seu client: “Nosaltres anem a tancar-lo (el negoci). T’ho dic de forma contundent. Si volies escoltar això, no t’anem a enganyar. Per això et dic, no faces despeses. Què les vols fer? Fes-les”.

El bar l’havia explotat l’empresa defensada per Ivars. El nou inquilí en fer-se càrrec del negoci va sol·licitar posar al seu nom la llicència d’activitat. El funcionari en excedència de Teulada va sostindre, segons es relata en la denúncia, que això resultava impossible, perquè era un intent d’apropiació indeguda d’un document que no és vostre i d’un títol jurídic que no és vostre.
El lletrat denunciant assevera que Ivars va redactar els escrits de la mercantil exarrendatària i els va presentar a l’ajuntament, del qual és funcionari. Assegura que el secretari del Síndic va portar la veu cantant i va emprar un tarannà agressiu i abusiu. També denuncia que va intentar acoquinar el meu client amb el tancament del local si no acceptava vendre-li’l, però només pel valor del terreny, que és baix ja que està en sòl no urbanitzable.

Frases literals

El denunciant atribueix a Ivars frases literals com la següent: “Per nosaltres que es tanque. Aquest negoci tancat no ens suposa cap problema, tot avantatges, econòmicament parlant. Sí et recomanem una cosa, no per res, perquè no digues que no t’ho hem dit, no invertisques molt. Amb això t’ho estem dient tot. No invertisques molt. Si no, no digues que t’hem penjat. No, no t’hem penjat; t’hem avisat.”

L’advocat indica en l’escrit que es va decidir a posar aquests fets en coneixement del Fiscal en saber que Ivars era secretari general del Síndic, “una institució que ha de ser independent” i cap d’urbanisme en excedència a Teulada.

“Em sent”, indica el denunciant, “objecte d’una trama de corrupció en la qual un funcionari públic, titular de la plaça de l’Ajuntament de Teulada i secretari general del Síndic de Greuges, ha decidit sense cap pudor intervindre en una negociació entre entitats privades. El lletrat diu sentir-se obligat a informar a la Fiscalia de Dénia perquè, com a ciutadà, no vull tindre funcionaris d’aquest tarannà a l’ajuntament del municipi on treballe”.

Mà dreta dels més inluents de la Marina Alta: José Císcar i José Cholbi

Els dos polítics més influents de la Marina Alta en els últims anys són José Chobi, qui fóra senador pel PP i vicepresident de les Corts, i José Císcar, actual vicepresident del Consell i president dels populars a Alacant. José Antonio Ivars ha gaudit de la confiança d’un i d’altre. Ara que Choibi està ja retirat de la política i ocupa el càrrec de Síndic de Greuges, Ivars és el secretari general d’aquesta institució.

Ivars va participar en la redacció de l’actual PGOU, que va quedar parcialment anul·lat per una sentència del Suprem de 2013 que declarava arbitrari el seu sistema de compensacions. Aquest funcionari, així com dos exregidors del PP amb Císcar, estan denunciats per prevaricació en aquest assumpte.

La negociació del local a la platja de l’Andragó que ara ha arribat al fiscal ha tingut una altra derivada. Contra l’actual batle de Teulada, Antoni Joan Bertomeu, que està enfrontat a Císcar, es va presentar una querella per canviar la titularitat de la llicència d’activitat. Bertomeu va arribar a declarar en qualitat d’imputat. El jutge no va veure cap indici de delicte i va arxivar la querella. El PP de Teulada arriba a les eleccions trencat. L’executiva local és de la corda de Císcar, mentre que el grup municipal, que governa amb majoria, recolza a Bertomeu, que es veu fort per repetir d’alcaldable.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/