Inici » Notícies » General

Jornada de portes obertes sobre el projecte Enermed i les Energies Renovables a Benissa

26 de febrer de 2011 No hi ha comentaris

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benissa ha organitzat una jornada de portes obertes a la qual assistiran tots els socis del projecte Europeu Enermed del qual Benissa forma part juntament amb diferents ciutats d’Itàlia, Grècia, Eslovènia, França, Croàcia i Espanya. Serà dilluns que ve, dia 7 de març, en la Seu Universitària, un dia de trobada entre ciutats preocupades pel desenvolupament de polítiques energètiques que fomenten les energies renovables, en el qual es realitzaran diferents ponències relacionades amb aquest tema.

Aquesta trobada es realitza amb motiu del Dia Mundial de l’Eficiència Energètica que se celebra el dia 5 de març, i després que Benissa haja participat en altres trobades portades a terme a Sardenya i Marsella.

El projecte Enermed és un projecte de cooperació territorial transnacional europeu, finançat pel FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), que té per objectiu principal la coordinació de les polítiques regionals d’energies renovables. Benissa ha aconseguit una línia de finançament de 129.000 euros per la seua participació en aquest projecte. Cal recordar que Benissa és un dels dos únics municipis espanyols que està participant, juntament amb la localitat valenciana de la Pobla de Vallbona.

Segons ha declarat José María Serna, regidor de Medi ambient, “és un orgull per a nosaltres ser els amfitrions en aquesta trobada del projecte Enermed. Hem aconseguit finançament europeu per desenvolupar polítiques energètiques i de protecció del medi ambient, i això és un gran èxit per a un municipi com el nostre”.

Programa de la Jornada
Dilluns 7 de març de 2011. Seu Universitària Benissa

9.00-9.30h Benvinguda dels participants per part de les autoritats locals.

9.30-10.00h Inauguració del 4t Comité Directiu per Massimo Rocchitta.

10.00-10.30h Ponència “Europa i perspectiva del medi ambient a Europa. Bases del medi ambient”, Ponent Sr. Juan Cantó, president del Fòrum Diplomàtic Europeu.

10.30-11.00h Ponència sobre “Enermed: objectius i avanços del projecte. Ponent sr. Jean-Claude Tourret, Director de l’Institut del Mediterrani.

11.00-11.30h Ponència “Estratègia regional de València sobre energies renovables”, Ponent sr. Joaquín Mas Belso, cap de Departament de Planificació, Estudis i Energies Renovables de l’Agència Valenciana de l’Energia (AVEN)

11.30-11.45h Pausa Café

11.45-12.15h Ponència “Realitat de la indústria fotovoltaica valenciana”, Ponent sr. Antonio Navarro Aranda, director adjunt a presidència de Siliken.

Ponència “Benissa, accions cap a la sostenibilitat energètica”, Ponent sr. Jaume Aparici, director de Celemin Eficiente.

12.45-13.15 Taula redona: “Polítiques estatals, regionals i locals en energies renovables: desafiaments, innovació i limitacions”.

13.15-14h Debat.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/