Inici » Notícies » General

Inaugurada la Placeta dels Internacionals

12 de novembre de 2017 No hi ha comentaris

Juanita Kaiser: “Els meus pares sempre em van dir que els anys a Benissa van ser els més útils i importants de les seves vides en poder combatre el feixisme”

Inauguració de la Placeta dels internacionals

Juanita Kaiser (nascuda a Benissa en 1938) va protagonitzar, dissabte passat, la inauguració de la nova placeta en honor als seus pares, Dora Haut i Hans Kaiser, infermera i metge que van prestar voluntàriament els seus serveis a l’Hospital militar de convalescència de les Brigades Internacionals, a Benissa. Em sento honrada per aquest homenatge als meus pare, els qui sempre em van dir que aquests anys van ser els més útils i importants en les seves vides, pel fet de poder combatre el feixisme. A Àustria aquesta lluita s’havia perdut i ho veien com un acte útil on encara hi havia esperança”. El relat emocionat de Juanita, ajudada en la traducció per Renée Lugschitz, va ser un dels moments àlgids de l’acte d’avui.

A escassos metres, Henri Plomik, un altre fill de brigadista internacional polonès i jueu, i d’una infermera espanyola, que va ser convidat pel Casal Cultural de Benissa, entitat promotora de l’acte. Representant al Casal va estar Robert Llopis, principal impulsor de la proposta, qui va agrair la presència de tots dos fills de brigadistes, arribats d’Àustria i França per a l’ocasió. “Dora i Hans van lluitar sense armes, cuidant la salut de molts brigadistes. No els oblidem, estan en el record”, va destacar Llopis. Ferran Puchades Vila, Secretari Autonòmic de justícia, administració pública, reformes democràtiques i llibertats públiques també es va sumar a la inauguració, assegurant que “aquesta placeta està plena de simbolisme”, recordant que Benissa explica a més amb un dels pocs monuments en terres valencianes que honren la memòria dels brigadistes, “i únic en un espai obert, fora d’un cementiri”, va agregar Robert Llopis.

Abel Cardona, alcalde de Benissa, va voler mantenir encès el simbolisme del moment, equiparant els valors dels brigadistes amb la seva empremta deixada a Benissa: “És una essència que ha quedat latent en la nostra societat i ho veiem, tots els dies, en la gent que ho deixa tot per anar-se a altres països per ajudar a persones refugiades que fugen de conflictes bèl·lics inacabables. Veiem l’esperit dels brigadistes cada dia en la gent que lluita per la llibertat i la igualtat de les dones, i també s’enfronta al terrorisme masclista. Ho veiem en la gent que no permet que la seva memòria i el seu testimoniatge es perdin en el temps. Ho veiem en la gent, en definitiva, que treballa per un món més just i més lliure”, citant la recentment inaugurada placeta com a exemple que representa els valors de la igualtat, la llibertat, la democràcia i la justícia.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/