Inici » Notícies » General

Gossos experts en detecció de verí participen en noves accions preventives a Benissa

25 d'abril de 2019 No hi ha comentaris
Batuda a Benissa amb gossos experts en detecció de verins

Batuda a Benissa amb gossos experts en detecció de verins

El dispositiu acordat en l’última Junta de Seguretat a Benissa, amb la finalitat de previndre possibles casos d’enverinaments mediambientals, continua amb noves accions. Recentment el Servei Cinològic de la Guàrdia Civil, juntament amb personal del Seprona d’Altea i El Verger, han dut a terme una nova batuda en les quals han participat dos gossos experts en la detecció de verins, després dels casos d’enverinaments mediambientals detectats ja en 2012 i que en 2017 i 2018 es van tornar a repetir.

És la tercera vegada que aquest tipus de gossos acudeixen a realitzar accions preventives –conegudes com a operacions Antitox-, tant a Benissa com a Teulada i Calp, acompanyats del Guia expert, procedent del Servei Cinològic. Des d’aquesta àrea especial de la Guàrdia Civil indiquen que la investigació per a esclarir l’autoria dels enverinaments dels últims anys segueix el seu curs, mentre continua el dispositiu de seguretat a través del treball conjunt entre la Policia Local de Benissa i de la Guàrdia Civil, després d’establir una coordinació entre efectius de Seprona d’Altea, Seprona del Verger, la Companyia de la Guàrdia Civil de Calp i la Guàrdia Civil de Benissa, coordinats amb efectius de la Policia Local i de Protecció Civil de Benissa i Calp.

Des del Servei Cinològic apunten que és “fonamental” conscienciar de la “inconveniència de l’ús de verins, tant prohibits com legals, per a finalitats diferents als que es destinen”, afegint que “en el medi ambient l’estadística ja ens mostra casos d’utilització de verins en contextos d’agricultura, caça, colombicultura o apicultura, entre altres, amb l’ús d’esquers per a mitigar efectes no desitjats que afecten les seues explotacions o els seus interessos, i això no pot succeir”.

Es recorda a la ciutadania que és fonamental qualsevol tipus de col·laboració ciutadana, cridant a qualsevol dels telèfons 062, 091 o 96 573 07 33 en cas de detectar qualsevol moviment estrany de vehicles o persones en zones rurals.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/