Inici » Notícies » General

Foment enderroca l’antic peatge de Benissa

8 de març de 2020 No hi ha comentaris
Enderrocament del peatge de Benissa

Enderrocament del peatge de Benissa

Ha bastat un matí. El ministeri de Transports i Mobilitat (abans Foment) ha desmantellat en poques hores l’antic peatge de l’AP-7 a Benissa. La infraestructura de regulació i cobrament (des de l’1 de gener ja no es paga) ha quedat reduïda a un muntó de ferros. El ministeri va contractar per via d’urgència la retirada de tots els peatges d’aquesta autopista, liberalitzada des de l’inici d’any, i el manteniment de la carretera. El cost total és de 30 milions d’euros.

Aquest cap de setmana els vehicles ja entraran i eixiran a Benissa sense eixa “barrera” del peatge. Serà tot més fluid. I el dilluns li toca a Ondara. Eixe dia “desapareixerà” l’altra estació de peatge de l’AP-7 a la Marina Alta.

La liberalització del peatge ha sigut tot un èxit com ho demostra el fet que el trànsit mitjà diari ha passat dels 12.783 vehicles circulant entre Alacant i València en 2019 als 28.055 al dia del primer mes i mig de 2020. Mentrestant, en la N-332 la intensitat de trànsit en el mateix tram ha passat dels 28.536 vehicles diaris als 22.747. Transports estima que la reducció del trànsit pesant ha sigut del 34%.

Segons el Govern, des de l’alçament de les barreres, circular entre Alacant i Tarragona (374 quilòmetres) és un 93% més barat, uns 300 milions d’euros d’estalvi. A més, el trànsit de vehicles pesants en les carreteres alternatives a l’AP-7 ha descendit un 30%, incrementant-se en l’autopista.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/