Inici » Notícies » General

Els alumnes de l’IES Josep Iborra participen en un taller de doblatge

27 de març de 2014 No hi ha comentaris
Els alumnes del taller de doblatge

Els alumnes del taller de doblatge

Els alumnes de l’IES Josep Iborra de Benissa, concretament els de 1r d’ESO que cursen l’assignatura optativa “Comunicació Audiovisual” i tots els cursos de 4t d’ESO, han pogut assistir als tallers de doblatge que va organitzar l’Ajuntament de Benissa a través d’AVIVA – Agència de Promoció del Valencià.

Els tallers, que van consistir en una sessió de 55 minuts cadascun, van estar impartits per Francesc Fenollosa, actor i director de doblatge. A través de la promoció participativa i interactiva de la tècnica del doblatge per no professionals, es pretenia, a més de fer promoció de l’ús social del Valencià, crear un públic en pro de l’audiovisual en aquesta llengua.

Aquesta activitat té diferents valors afegits, ja que és al mateix temps una activitat lingüística i didàctica a diferents nivells, i on es pot treballar específicament qualsevol aspecte de la llengua: la fonètica (pràctica oral, comprensió lectora, lectura en veu alta…), el lèxic, la morfosintaxi, la semàntica, etc. Però entre aquests valors afegits es troben també artístics, socials i de creixement personal, perquè és alhora una activitat estètica, innovadora, integradora, desinhibidora, lúdica i divertida.

En aquests tallers es va treballar un fragment (take) d’un documental i d’una sèrie d’animació infantil.

La Regidora de Normalització Lingüística, Pepa Martí, ha manifestat que amb aquests tallers no només es pretén aconseguir formar-se en les tècniques bàsiques del doblatge, sinó també perdre la por escènica i parlar en veu alta davant el públic.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/