General

El Runar demana que els riuraus siguen Patrimoni de la Humanitat

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 27 de maig de 2009:

Camps de raïm, marges de pedra, però què seria del paisatge rural de la comarca sense un riurau? Aquesta edificació de finals del segle XVIII i principis del XIX servia per a assecar la pansa, abans de ser exportada a Anglaterra. Aquesta construcció rural característica de la Marina Alta, amb àmplies arcades, va néixer a l’ombra d’una indústria, la de la pansa, amb la qual pobles com Benissa o Dénia van viure una època d’esplendor econòmica, que es reflecteix en les cases burgeses dels seus nuclis antics. Amb l’objectiu d’aconseguir la seua conservació, l’associació Riuraus vius i ara els ecologistes de Benissa, El Runar, estudien dur a la Unesco el nomenament del riurau com a Patrimoni de la Humanitat, segons es va posar de manifest en la presentació de les II Jornades sobre els riuraus que se celebraran el 19 i el 20 de juny a Benissa.

La ponència titulada “Recursos territorials, identitat i desenvolupament local”, a càrrec d’Antonio Martínez Puche, de la Universitat d’Alacant, exposarà una situació similar d’una edificació italiana que ara ha sigut declarada patrimoni de la humanitat.

Molts són els riuraus que actualment té la comarca, però difícils d’enumerar ja que no estan catalogats. El que si és cert és que a pobles com Benissa, estan protegits. Les jornades les organitzen la Regidoria de Cultura de Benissa, la Universitat d’Alacant, la Seu Universitària, Riuraus vius, El Runar i la Conselleria d’Educació. Els interessats poden inscriure’s a la web de la Universitat d’Alacant o al Centre Cultural de Benissa. Hi ha 125 places i el preu és de 30 euros.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?