Inici » Notícies » General

El PSPV prepara una ordenança per a la protecció del paisatge agrícola

22 de juny de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 21 de juny de 2009:

El PSPV de Benissa prepara una ordenança sobre el medi rural, que segons va avançar el seu portaveu, Vicent Cabrera, presentaran en uns mesos davant l’executiu per a la seua aprovació.

El document pretén regular una forma d’actuar que servisca per a evitar l’abandó de la zona rural del terme benisser i protegir el paisatge del municipi. El reglament dirà com evitar incendis, impedir l’erosió del terreny, previndre inundacions, regularà la neteja de parcel·les, el manteniment dels camins rurals o l’eradicació de plagues. Tot això sense oblidar la implantació d’un règim sancionador.

A més d’actualitzar les distàncies establertes per a la plantació d’arbres, que segons va assenyalar Cabrera, l’actual regulació data de 1919. El regidor va recordar que el 20% de la població de Benissa resideix a la zona rural, per això, va explicar, entre altres raons, és important regular com actuar en el medi rural.
El document està sent redactat prenent com a exemple ordenances semblants que estan vigents a Nules o Novelda.

Cabrera també va comentar que a partir d’aquesta ordenança es podria estudiar com promoure una marca de qualitat, entenent aquesta normativa no sols com una eina coactiva sinó també de promoció de la producció de raïm de moscatell o de vi a Benissa. L’objectiu dels socialistes és crear una eina bàsica per a la regulació, promoció i conscienciació sobre el paisatge agrícola de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/