Inici » Notícies » General

El PSOE acusa el PP de renunciar a més del 50% del sòl municipal en el polígon

23 de juny de 2006 No hi ha comentaris

Els tres regidors del grup municipal socialista de l’Ajuntament de Benissa han presentat una al·legació, “i demanem la col·laboració de la resta de grups de l’oposició”, al projecte urbanístic d’ampliació del polígon industrial que està en període d’exposició pública. En opinió del portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, l’ajuntament patirà “un gran prejudici” si l’equip de govern del PP paga la part que li correspon dels costos d’urbanització pel terreny que posseeix.

L’ampliació del polígon es farà pels sectors del Polvorí i pel de Canor. En el primer el consistori és propietari del 28%, d’un total de 405.727 metres quadrats. Dels 116.827 m2 que té l’ajuntament els socialistes creuen que el batle, Juan Bautista Roselló, renunciarà a prop del 50% si paga els costos d’urbanització en sòl en comptes de “pagar en metàl·lic, que és com hauria de fer-se”, van defensar des del PSOE.

Cal destacar que aquesta àrea es divideix en superfície industrial de Tipus A, amb 195 parcel·les de 1. 000 metres quadrats cadascuna; i una altra de Tipus B amb una extensió de 56.078 metres quadrats, dividits en tres parcel·les de 18.000 metres quadrats.

De fet, els socialistes intueixen que el batle “prepara una operació per a beneficiar a l’empresa” en concentrar tot el sòl municipal en el sector en què s’han parcel·lat tres superfícies de 18.000 m2 “per a un gran centre comercial, diuen” ja que “vendran la part sobrant d’una de les parcel·les a l’empresa urbanitzadora”, Iniciativas Costa Blanca, i d’aquesta manera “el consistori no tindrà parcel·les de 1.000 m2 com en la resta de l’ampliació”.

Segons va explicar el portaveu, si l’ajuntament optara pel pagament en metàl·lic dels costos d’urbanització “pràcticament es quedaria amb les tres parcel·les de 18.000 m2” només descomptant-ne els vials i zones verdes.

Oportunitat per als joves

Amb el tipus de superfície de 1.000 metres quadrats “es podrien llogar les parcel·les a joves empresaris de Benissa perquè puguen començar” però “tal com ho estan programant i preparant la reparcel·lació”, va explicar Vicent Cabrera, l’ajuntament “perdrà 1,5 milions” dels 6 milions que té de valor el sòl municipal. “Si el batle ha dit que hi ha hagut superàvit en 2005, doncs que pague en metàl·lic”, va sentenciar el PSOE.

Accés a la N-332 des de Berdica

En el projecte d’Iniciativas Costa Blanca per a l’ampliació del polígon industrial de Benissa també està inclòs el nou accés des de la N-332 obligat pel ministeri de Foment. L’empresa tenia dues opcions i “s’ha decidit per la pitjor per a l’ajuntament i per als veïns”. L’empresa ha optat per construir una rotonda per la qual s’accedirà a la zona industrial de tal manera que els veïns de la zona de Berdica es quedaran sense poder eixir per la N-332, tal com està ara, i, de fet, el consistori ja té en ment la modificació d’un camí rural “que pagarem tots” i que “farà que hàgen de recórrer fins a 3 km per a eixir-hi”. Per als socialistes la segona opció, que marcava la construcció d’una glorieta al costat de la rotonda en què desembocava una via de servei, “era la millor i la més beneficiosa per a tots”.

Altres assumptes

Els socialistes van denunciar també que la “construcció il·legal d’un bloc d’apartaments a la zona de Montemar continua malgrat que fa huit mesos el batle es va comprometre a paralitzar aquestes obres per la manca de llicència”.

La promotora, segons van dir, preveu aixecar 83 apartaments sota el nom Residencial Jardines Montemar. Uns habitatges que s’han posat en venda a través d’internet amb un valor d’entre 180.000 i 267.000 euros.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/