Inici » Notícies » General

El PP rebutja una moció de CIBE que demanava que els regidors populars paguen el deute del recaptador

22 de Desembre de 2006 No hi ha comentaris

Emoció. L’assumpte de l’exrecaptador es va enterbolir encara més en el ple extraordinari celebrat dimecres passat per la nit a Benissa. La coalició Ciutadans de Benissa (CIBE)-Bloc va presentar una moció en què, entre altres coses, demanava que els regidors de l’equip de govern del PP paguen el deute generat pel funcionari, uns 600.000 euros, que l’ajuntament no ingressarà per motiu de l’acord que va signar el consistori amb la família de l’exrecaptador. No obstant això, el batle, Juan Bautista Roselló, va insistir a dir que els únics diners que es podien reclamar eren 108.000 euros segons la sentència del Tribunal de Comptes.

Per als independents, en el cas de resultar ferma la sentència que condemna a 3 anys de presó un dels fills de l’exrecaptador però que l’eximeix de sanció econòmica precisament per l’acord de l’ajuntament amb la família, “es proposa igualment la incoació d’expedient de responsabilitat patrimonial contra tots els regidors que van votar a favor de l’acord en el ple inclòs el batle així com el secretari i la interventora”. L’expedient tindria l’objectiu de “poder repercutir el cobrament del deute pendent que ascendeix a la quantitat de 613.653 euros”. La proposta dels independents i nacionalistes no va ser compartida per la resta de grups de l’oposició. El PSOE va insistir a dir que l’acord amb la família no és legal “perquè es condona un deute de diners públics” i per això el fill de l’exrecaptador “ha sigut condemnat a malversació de cabals públics”. De fet, el portaveu socialista, Vicent Cabrera, va ser el primer que en el seu moment va advertir que els regidors del PP podien incórrer en responsabilitat patrimonial. No obstant això, ahir Cabrera va descartar la presentació d’un recurs de cassació a la sentència de l’Audiència provincial d’Alacant -fet que també contemplava la moció- contra el fill de l’exrecaptador i a més es va pronunciar en contra de la moció del CIBE-Bloc “perquè està clar que els regidors del PP no tenen els diners” i “com a grup polític no podem fer res contra ells perquè ho van fer per disciplina de vot”.

Un dels més indignats amb la presentació de la moció del CIBE-Bloc va ser el batle, Juan Bautista Roselló, que va destacar “el cinisme” de l’exbatle Isidor Mollà a qui va responsabilitzar de nou dels fets de l’exrecaptador municipal ja que es van cometre amb ell al capdavant de l’ajuntament.La moció no va eixir endavant ja que tota la resta de la corporació va votar en contra de la proposta.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/