Inici » Notícies » General

El PP impedeix que s’aprove a Benissa una moció contra els desnonaments

5 de novembre de 2015 No hi ha comentaris
Imatge del ple del dimarts passat

Imatge del ple del dimarts passat

L’afluència de mocions per a assumir mesures contra els desnonaments que estan ratificant pràcticament tots els ajuntaments de la Marina Alta ha patit una frenada a Benissa. El PP del batle Juan Bautista Roselló va impedir amb els seus vots l’aprovació d’una moció urgent presentada per Reiniciem Benissa que plantejava 10 mesures socials, jurídiques i de mediació per a ajudar les famílies en risc de perdre la seua casa.

Els regidors de l’oposició presents en el ple van votar a favor de la mateixa però el PP va preferir deixar-la per a més tard: la valorarà en la pròxima Comissió informativa de Cultura i Benestar Social. Per a arribar a aquesta decisió, els populars van necessitar del vot de qualitat de Roselló. Reiniciem va mostrar la seua profunda decepció per l’actitud del PP, que segons el seu parer va bloquejar “un bon instrument perquè l’ajuntament passe de tindre una postura passiva a una activa en la protecció contra els desnonaments i el dret a l’habitatge”.

No va ser aquesta l’única moció bloquejada en el ple. També Compromís va veure com dos de les seues mocions no s’aprovaven: una sobre el control i seguiment dels contractes municipals i una altra sobre el seguiment dels acords presos en els plens. Les dos passaran a estudiar-se en les comissions informatives corresponents.

Va ser una sessió polèmica. Roselló també va acusar a Reinciem de “faltar a la veritat” després que aquest últim grup assegurara que l’ajuntament li exigia pagar per a utilitzar mitjans materials municipals amb els quals celebrar actes com el primer aniversari de la creació d’aquesta plataforma. Segons el batle, “el fet de plantejar opcions de pagament no és el mateix que pagar”.

Al batle tampoc li va sentar bé que Reiniciem li preguntara sobre les seues hores presencials a l’ajuntament i sobre la forma que té de compatibilitzar la seua responsabilitat al capdavant de l’alcaldia amb el seu lloc com a assessor del president de la Diputació, el també popular César Sánchez. En total, Reiniciem va formular quinze preguntes de supervisió de l’acció de govern relacionades també amb l’impuls de l’Agenda 21, l’adhesió al programa de Xarxa Llibres o la falta d’un pla local de foment del treball.

Però no tot van ser mals tràngols per a Roselló, que va poder traure endavant una proposta per a crear, ja com han fet altres municipis, un portal de la transparència que permetrà també “impulsar l’estructura administrativa de participació ciutadana”.

Ciutadans va presentar dos mocions, una relativa a la millora de la transparència de l’empresa municipal Benissa Impuls i la realització d’una RPT i VPT del seu personal, que va ser aprovada amb els vots a favor de Ciutadans, Compromís, PSOE i Reiniciem i l’abstenció del PP; i una altra moció sobre la constitució d’una taula d’igualtat, solidaritat i inclusió, ratificada per unanimitat.

Per la seua banda, Compromís sí va poder traure endavant una altra de les seues mocions per a l’eliminació de la violència de gènere amb motiu de la celebració del pròxim 25 de novembre.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el passat 4 de novembre de 2015 al diari electrònic LA MARINA PLAZA

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/