Inici » Notícies » General

El mosquit tigre, sense fre

16 d'Octubre de 2018 No hi ha comentaris
Mosquit tigre

Mosquit tigre

Aquesta setmana s’han confirmat dos casos de dengue a l’Estat Espanyol. Des de 2006 s’han detectat una trentena de casos. La particularitat d’aquests últims és que s’han contagiat sense eixir del país, probablement provocats pel mosquit tigre.

El ritme d’expansió del mosquit tigre es pot qualificar d’espectacular. Si en un primer moment la seua presència es limitava a la línia costanera del País Valencià o els seus voltants, cada vegada és més freqüent localitzar-lo en localitats de l’interior de qualsevol de les tres províncies.

En només set mesos, s’ha estès per 25 nous municipis de manera que s’ha detectat en sis de cada deu localitats valencianes, segons les dades de la Conselleria de Sanitat.

Municipis com Crevillent, Benissa, Gata de Gorgos, El Verger o Beneixama a la província d’Alacant; Espadilla, Suera i Tales a la de Castelló i Alfarp, Aiora o Xella en la de València s’han sumat entre març i setembre a la llista de municipis en els quals s’ha confirmat la seua presència.

Els experts expliquen la seua expansió per la facilitat amb la qual pot viatjar. Basten unes gotes en un recipient oblidat al maleter d’un cotxe, o en la roda de recanvi o en el maleter, perquè les larves passen d’un municipi a un altre. “Es traslladen amb l’home”, aclareixen. Un objecte amb una mica d’humitat pot fer que aparega a centenars de quilòmetres del seu punt d’origen.

La primera ocasió en què es va localitzar al País Valencià va ser a Torrevella. Era l’any 2009. Només una dècada després es troba ja assentat en 314 municipis valencians. Una expansió que els experts associen amb l’autopista AP-7. Segons el seu parer, aquesta via de comunicació ha servit com a eix transmissor del mosquit tigre.

Al principi, es va localitzar en els municipis costaners i posteriorment s’ha anat estenent per la resta del territori valencià. Com indiquen els experts, s’ha adaptat molt bé a les noves condicions: “Ha vingut per a quedar-se”. Pel que sembla necessari adaptar-se a les noves circumstàncies.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/