Inici » Notícies » General

El jutge condemna a dos anys de presó al fill de l’exrecaptador d’aigües

24 de novembre de 2006 No hi ha comentaris

El fill del recaptador de Benissa que va defraudar més d’un milió d’euros va ser condemnat ahir a dos anys de presó i a cinc d’inhabilitació absoluta de càrrec públic després d’acordar una rebaixa de la pena que sol·licitava el fiscal, encara que no ingressarà a la presó en mancar d’antecedents penals, segons van informar fonts judicials. F. J. Jiménez Noguera, acusat de delicte continuat de malversació de cabals públics, apropiació indeguda i usurpació de funcions públiques, es va presentar ahir davant del jutge, però la vista no va arribar a tindre lloc en declarar-se culpable i acceptar aquesta pena.

El Ministeri Fiscal reclamava en un primer moment 13 anys de presó per a Jiménez, el pare del qual va ser recaptador de Benissa i ja ha mort. La pena acordada no obstant això no inclou cap sanció econòmica, ja que l’Ajuntament de Benissa va remetre un escrit on renunciava a qualsevol indemnització. Aquesta renúncia ha estat motiu de polèmica en el consistori ja que l’equip de govern del PP va aprovar en solitari en un ple municipal l’any passat resoldre aquest cas amb el cobrament de només 240.000 euros, és a dir el 25% del defraudat, amb el rebuig de la resta de formacions polítiques.

Tampoc hi haurà cap recurs al Tribunal Suprem

L’Ajuntament va arribar a aquest acord mitjançant una negociació encarregada a un lletrat amb la família de l’exrecaptador, una decisió durament criticada per l’oposició, que ha reclamat continuar en el procés. A més, l’acord inclou la renúncia del consistori a recórrer al Suprem.

La sentència considera provat que l’acusat, “actuant de previ i comú acord” amb son pare -el recaptador-, va procedir a l’obertura el 19 d’octubre de 1993 de comptes bancaris al seu nom en els quals va rebre traspassades pel son pare una sèrie de quantitats de diners procedents dels comptes bancaris que va cancel·lar son pare en aquesta mateixa data, “quantitats de diners que eren les que els veïns havien ingressat en concepte de diferents tributs municipals”, com rebuts d’aigua, obres o multes.

Al principi el frau es va xifrar en més d’un milió d’euros, però finalment després d’una valoració del Tribunal de Comptes s’estima que els diners malversats va ascendir a 855.000 euros, dels quals la família només n’ha tornat 240.000.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/