Inici » Notícies » General

El fiscal denuncia el secretari de Teulada per prevaricació després de compaginar amb Benissa el seu treball

2 d'octubre de 2015 No hi ha comentaris
Simeón García amb Juan Bautista Roselló i Antoni Joan Bertomeu

Simeón García amb Juan Bautista Roselló i Antoni Joan Bertomeu

El fiscal de Dénia ha denunciat el secretari municipal de Teulada, Simeón García, “per la possible comissió d’un delicte de prevaricació com a cooperador necessari i d’estafa o malversació de cabals públics” en considerar que durant un any, des de desembre de 2012 al mateix mes de 2013, el funcionari va cobrar més quantitat de la que legalment li corresponia quan va compartir el seu treball en l’Ajuntament de Teulada amb el de Benissa.

El cas té rellevància no només perquè afecta dos ajuntaments de la Marina Alta sinó també perquè es tramita en un temps en què el funcionariat públic ha vist els seus sous congelats i la seua jornada laboral incrementada.

En realitat, i segons l’escrit del fiscal a què ha tingut accés aquest diari, García portava compaginant els dos ajuntaments des de 2008, gràcies a una resolució de la Generalitat per la qual complia amb la seua jornada laboral a Teulada i després prestava els seus serveis a Benissa rebent una gratificació de fins a un 30% de les remuneracions del lloc. Però tot va canviar al desembre de 2012, quan Teulada i Benissa van signar un conveni pel qual García va passar a cobrar un 50% de la jornada en cadascun dels dos ajuntaments, a més de la gratificació obtinguda des de 2008. És a dir, que presumptament s’hauria pujat el sou i a més reduït les seues hores de treball. El conveni va tindre vigència fins a desembre de 2013, quan el propi funcionari va renunciar al mateix.

Així doncs, la Fiscalia considera que el denunciat “durant un any [tot 2013] va exercir les funcions de secretari de Benissa mitjançant dos instruments jurídics: l’adequat, nomenat per la Generalitat i pel qual percebia la gratificació estipulada, i al mateix temps pel conveni d’acumulació subscrit entre els ajuntaments de Teulada i Benissa, irregular en mancar de cobertura legal, pel qual realitzava una distribució de jornada al 50% en cadascun d’ells i percebia el 50% de les retribucions de cada lloc de secretaria, presumiblement de forma addicional a la gratificació estipulada en 2008”.

El fiscal considera que la situació descrita podria suposar “una vulneració de la normativa en matèria d’incompatibilitats en estar exercint simultàniament dos llocs de treball en dos ajuntaments diferents sense cobertura legal per a açò”. Per aquest motiu, sol·licita la declaració del treballador municipal en qualitat d’imputat. I requereix als dos ajuntaments implicats les còpies de les actes que reflecteixen els acords adoptats per les dos corporacions al desembre de 2012

El propi García ja va declarar en “qualitat d’investigat” el passat 26 de juny “negant que a partir de l’aprovació del conveni entre les dos administracions haguera cobrat majors quantitats de les que cobrava anteriorment i defensant la legalitat de la seua actuació”. L’actuació del funcionari també està sent investigada pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda l’1 d’octubre de 2015 al diari electrònic LA MARINA PLAZA

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/