Inici » Notícies » General

El detonant de la denúncia del CSIF al batle: una disfressa de policia a les festes de Moros i Cristians

7 de març de 2018 No hi ha comentaris
L'Ajuntament de Benissa

L’Ajuntament de Benissa

L’Ajuntament de Benissa ha emés un comunicat explicant les raons de la denúncia de prevaricació continuada del CSIF. En el comunicat s’indica que el que va motivar la denúncia del CSIF va ser la negativa del batle a obrir un expedient informatiu a un funcionari per haver fet préstec d’un uniforme en desús de policia local a un membre d’una filà que participava a la cercavila de disfresses de les festes de Moros i Cristians. El batle, per la seua banda, va optar per realitzar un apercebiment oral al funcionari.

A continuació reproduïm el comunicat íntegre:

Des de l’Ajuntament de Benissa es vol realitzar un comunicat davant de la judicialització que està havent-hi en la política local. Veiem que aquesta judicialització és conseqüència de certes persones que s’han vist afectades per la realització firme i conseqüent d’una sèrie de canvis necessaris que s’estan implantant per millorar l’efectivitat i la gestió d’alguns departaments concrets en l’Ajuntament.

Entenem aquesta judicialització com una forma de fer política de manera tòxica i per a afavorir interessos que mai són públics ni en benefici de la ciutadania. Malauradament, el canvi també comporta aquestes situacions. Recentment, un Jutjat ja va desestimar una denúncia a un cas relacionat, el que dóna suport a les nostres accions.

El cas concret que ens ocupa ara s’emmarca dins d’una actuació administrativa que va passar en l’estiu de 2017, quan l’alcalde de Benissa decideix no obrir un expedient administratiu a un funcionari per haver prestat un uniforme de policia local (en desús) a una persona que el va demanar per a disfressar-se de Policia a les Festes de Moros i Cristians de Benissa.

Aquest és l’objecte de la denúncia de prevaricació continuada motivada pel Sindicat CSIF: que l’alcalde no incoara eixe expedient on se sol·licitava obertura d’expedient informatiu (ni tan sols disciplinari) a un funcionari per haver fet préstec d’un uniforme en desús de policia local, i decidira optar per realitzar un apercebiment oral al funcionari. Aquesta és la magnitud del cas, una vegada conegut l’auto judicial.

Igualment, es vol aclarir que en l’equip de Govern es va gestar un acord programàtic on una de les mesures contra la corrupció parla de “compromís de renúncia o cessament individual de forma immediata de tots els càrrecs derivats d’exercir funcions dins l’equip de govern, davant la imputació pels tribunals de delictes relacionats amb corrupció, prevaricació amb ànim de lucre, tràfic d’influències, enriquiment injust amb recursos públics o privats, suborn, malversació i apropiació de fons públics, siga per interés propi o per afavorir terceres persones”. Lamentem que en certs mitjans es malinterprete aquesta mesura i es difonga erròniament, ja que el cas actual en cap moment entra en els esmentats supòsits de l’acord programàtic signat. És un assumpte dins d’un marc d’actuació administrativa, no de corrupció ni d’ànim de lucre.

Per la nostra part, seguirem endavant i amb energia, implantant noves accions basades en la millora continua i la modernització de l’Ajuntament, en la transparència en l’estalvi i les inversions, incloent un enfocament en la redacció del nou Pla General Estructural, en millores en serveis socials, educació i sanitat, dur avant la regulació laboral de la plantilla municipal i moltes altres accions necessàries per a millorar la qualitat de vida del veïnat de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/