Inici » Notícies » General

El Consell no donarà ni un euro al nou quarter de Benissa si el Govern no envia efectius

14 de febrer de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 14 de febrer de 2007:

Si d’alguna cosa va servir la visita d’ahir del secretari autonòmic d’Interior, Luis Ibáñez, va ser per a conèixer la postura del Consell per la possibilitat que Benissa es quede sense casa quarter de la Guàrdia Civil després de l’abandó de les velles instal·lacions per part dels agents que presten servei al poble.

Ibáñez va assegurar que “el president Camps va dir que faria un conveni amb el Govern mitjançant el qual nosaltres estàvem disposats a invertir en un pla d’inversions, a canvi d’un increment de la guàrdia civil i la policia nacional”.

Segons el secretari autonòmic, “aquest document es va redactar, es va enviar i es va tornar sense fer cap esment de l’increment”. Ibáñez va testificar que en una reunió en el Ministeri de l’Interior “de la part de l’increment de personal tampoc es parlava”.

Per això, el secretari autonòmic d’Interior va dir que “davant el silenci, tenim moltes coses a fer” pel que va deixar entreveure que la construcció del futur quarter de Benissa, el finançament del qual van proposar les autoritats locals que comptara amb ajuda autonòmica, està pendent de la decisió de Madrid.

Compromís del Govern

Ibáñez va posar de manifest la necessitat que l’executiu de Zapatero es comprometa amb dates i quantitats exactes per a fer el pla d’inversions a Benissa o Gata.

Així mateix, va enaltir la política en matèria ciutadana del PP a Calp en afirmar que l’Ajuntament inverteix grans quantitats econòmiques per a ajudar la Guàrdia Civil. “No vaig a entrar en els detalls, però aquest senyor -Javier Morató- es gasta molts diners”, va sentenciar.

A més, Ibáñez també es va referir a l’alternativa del Mascarat perquè Calp compte amb un accés directe des de l’autopista AP-7.

El representant del Consell va apuntar, que des del punt de vista de la seguretat ciutadana, independentment de la importància per a un municipi turístic de comptar amb aquesta infraestructura viària, “conec Calp i sé els problemes que hi poden haver en un moment determinat, entenc l’esforç de l’equip de govern perquè es moga aquest tema en el Govern amb l’ajuda de la Generalitat”. El batle, Javier Morató, va dir “ja no és un simple capritx, arribarà un moment en què la seguretat dels ciutadans requerirà que hi haja totes les fórmules per a poder accedir a una clínica”.

Necessitat d’accés a l’AP-7

Morató va afegir que “no anem a tindre un poble que a l’estiu pot arribar a 160.000 persones sense un accés digne, d’urgència davant una situació catastròfica”. El batle va apel·lar a la “necessitat” d’aquest accés i va dir que “ningú té capacitat per a parar-lo, cap govern, cap ciutat o poble”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/