Inici » Notícies » General

El 9é Festival Multicultural de Benissa incorpora espais de diàleg per a conèixer la realitat de les diferents nacionalitats

1 d'octubre de 2018 No hi ha comentaris
Presentació del Festival Multicultural de Benissa

Presentació del Festival Multicultural de Benissa

El 9é Festival Multicultural de Benissa incorpora novetats en aquesta edició. A més del context de multiculturalitat, vist a través de les diverses tipologies d’artesania, costums autòctons, balls o gastronomia, la pròxima cita de 2018 comptarà amb un espai de diàleg per a compartir experiències de cada nacionalitat a partir d’unes preguntes de base, generant un moment per a debatre aspectes relacionats amb la integració o la igualtat.

D’aquesta manera, des de divendres que ve, dia 5, fins al diumenge 7 d’octubre, el parc Dolors Piera es convertirà en una cruïlla de cultures que mostraran la realitat multicultural de Benissa i de la Marina Alta. Un punt de trobada per a les persones que conviuen al municipi i altres pobles veïns. Organitzat per l’Ajuntament i per l’Associació Multicultural de Benissa (AMUBE), diverses de les principals comunitats de residents estrangers del municipi ja es troben ultimant els detalls d’un esdeveniment que s’ha presentat hui pel matí.

Fernando López Corsi, regidor de Residents Estrangers i de Turisme ha incidit en que “celebrem la diversitat amb aquest festival, que ja compta amb una entitat molt arrelada, com puguen ser altres festes o esdeveniments que es realitzen a Benissa”. López Corsi ha assenyalat que “quasi la meitat de la població, sobre un 43%, són persones estrangeres que fan del Festival Multicultural la seua pròpia festa, amb un retrobament amb els seus sabors, la seua cultura i per descomptat amb la dels altres països”. El responsable de l’àrea de residents estrangers ha avançat algunes novetats que presenta el programa, com “un mapamundi gegant en el qual cada persona podrà situar la seua procedència i un passaport de multiculturalitat, en el qual podrà segellar-se cada carpa a la qual s’acudisca i participar després en un sorteig”. Una altra novetat serà l’originada amb el suport de l’Agrupació filatèlica i numismàtica de Benissa, a través de la qual es podrà enviar una postal commemorativa del 9é Festival Multicultural al respectiu país de procedència.

Rodica Albu, Presidenta d’Amube, ha significat “la il·lusió que ens suposa fomentar la unió entre tots els països durant 3 dies en aquest intercanvi de cultures”. Al seu costat, Manuel Juan, Regidor de Cultura, ha volgut destacar que “el programa presenta una sèrie d’actuacions amb grups de dansa de Polònia, Equador, Bolívia, Xile o Romania, a més del Grup Arraigo o el concert de Soca en Arrel, que representarà a Espanya i a la música tradicional valenciana”.

Per la seua banda, Belén Ivars, responsable d’Igualtat, ha volgut remarcar que “en aquesta edició tindrem l’oportunitat de crear espais de diàleg a través d’una taula en la qual es compartiran opinions, percepcions i aspectes de cada país”. Aquesta taula de diàleg estarà conduïda per la periodista Amanda Ortolá, a través de preguntes ja orientades a cadascuna de les persones que participaran, donant motiu a un posterior debat.

En aquest 9é Festival Multicultural participen els següents països: Alemanya, Argentina, Bolívia, Colòmbia, Xile, Equador, Espanya, el Marroc, Mèxic, Polònia, Romania, Uruguai i Veneçuela. Uruguai s’ha sumat i Xile torna, després de diverses edicions absent. Des de l’organització s’ha volgut agrair la participació de l’Associació de Moros i Cristians i de la Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta 2019, que representaran a Espanya en aquesta edició.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/