Inici » Notícies » General

David Serra demana que no es faça a Pedreguer un mural del rei amb el cap cap avall

30 de setembre de 2007 No hi ha comentaris

Les reaccions després de l’aprovació per part del PSPV, Bloc i Aixa de la moció que autoritza els Maulets a realitzar un mural on apareix el bust del Rei d’Espanya, Juan Carlos I, cap cap avall no s’han fet esperar. El batle de Pedreguer, el popular Andrés Ferrer, va recordar que en el ple es va aprovar una altra moció, presentada pel Bloc, que implicava consensuar un espai públic per a la realització de murals així com redactar unes normes sobre les intervencions artístiques en el municipi. I, en aquest sentit, el batle va assegurar ahir que “primer caldrà consensuar un lloc per a elaborar grafits i crear una normativa que servisca de control i filtre de les actuacions”. Només després d’aprovar-se aquest reglament en un ple, “els Maulets podran presentar un esbós definitiu i es decidirà si el dibuix s’ajusta a la normativa o si és legal o no”. Encara que el batle ja va avançar que “des de l’ajuntament no s’autoritzarà un mural que danye la imatge de la Corona”. Per tant, arribat aquest moment, “l’oposició haurà de presentar de nou una moció per a exigir que s’autoritze el mural i la situació podria tornar a repetir-se”. Els tràmits per a redactar i aprovar una normativa sobre les actuacions artístiques a Pedreguer així com l’elecció de l’espai públic per a realitzar-les retardarà, sens dubte, l’autorització expressa perquè els Maulets pinten el mural que commemora els “300 anys d’ocupació”.

Encara que el batle popular també va destacar ahir que el PSPV va introduir una esmena a la moció en què es dóna suport al mural sempre que estiga emparat per la legislació vigent. I, en aquest sentit, el PP entén que el dibuix dels Maulets, tal com està concebut, “podria incórrer en un delicte d’injúries a la Corona”.

No obstant això, tant des del Bloc com des del Col·lectiu Aixa es va dir ahir que la moció presentada pels nacionalistes per a triar un espai i una normativa sobre la realització de murals és independent al permís que ha de donar-se als Maulets i que està aprovat pel ple.

El secretari comarcal del PSPV i diputat provincial, Paco Carrió, va admetre ahir que l’exbatle de Pedreguer, el socialista Vicent Costa, “va valorar posteriorment a la presentació de la moció el seu contingut i per això es va presentar una esmena en què sí que s’accepta el mural però sempre que respecte la legalitat vigent”. És més, Carrió va entendre ahir que arribat el moment en què els Maulets presenten l’esbós definitiu del mural que volen pintar “la corporació de Pedreguer haurà de demanar informes jurídics per a esclarir si s’incorre en algun tipus de delicte”.

El secretari comarcal no va dubtar ahir a recordar que el PSOE és un grup amb vocació espanyolista però, no obstant això, va recalcar que els socialistes “donen suport l’exercici al dret d’autodeterminació dels Països Catalans”.

Reaccions del PP

Per la seua banda, el sotssecretari del PP de la Comunitat Valenciana, David Serra, va instar ahir al secretari del PSPV, Joan Ignasi Pla, que “rectifique immediatament i desautoritze el grup municipal socialista de Pedreguer en el seu atac contra la Corona”. Després de l’aprovació de la moció, Serra va reclamar als socialistes que canvien aquesta “lamentable actitud i es deixen d’alinear amb grups radicals” per a “defensar la Constitució i els senyals d’identitat de tots els espanyols”. Segons el seu parer, el PSPV “està donant suport una actuació inconstitucional i irreverent contra la Corona i donant ales a un grup independentista com són els Maulets perquè pinten en el poble el mural sobre els 300 anys d’ocupació espanyola als Països Catalans”.

El president del PP a Alacant, José Joaquín Ripoll, va mostrar ahir el seu suport al batle de Pedreguer i va dir que “després que Zapatero s’ha assabentat que viu a Espanya, no té sentit introduir els insults a la Monarquia donats pel PSPV”. Aquests fets, afirma Ripoll, “inhabiliten el PSOE”. El president es va mostrar d’acord a “mantindre els símbols constitucionals i fer declaracions de suport a la Monarquia”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/