Inici » Notícies » General

Creampop Calp 2018: El Meister (Arizona Baby) i una mica de Beatles, d’Ellos (Mostaza Gálvez), i més…

13 de Juliol de 2018 No hi ha comentaris
El meister

El meister

Torna una edició més del Minifestival Creampop de Calp, amb un cartell complet i una nova ubicació: enguany, l’edició número 13, se celebra a l’esplanada del Port Pesquer de Calp, i com sempre, amb entrada gratuïta. El Meister, la cara visible de projectes musicals tan consolidats com Arizona Baby i Corizonas; el tribut a The Beatles, The Liverpool Band; el nou projecte de Guille Mostaza, d’Ellos, Mostaza Gálvez, i The Wheel and The Hamond conformen la carta de presentació d’un esdeveniment ja reconegut pel públic. Tots ells actuaran aquest dissabte 14 de juliol en un esdeveniment que compta amb el recolzament i el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Calp.

Com diu la seua pròpia carta de presentació, en el segell Subterfuge, El Meister (Javier Bielba) és un dels “personatges més prolífics i imprevisibles de l’escena musical. Des dels seus inicis, El Meister/Vielba exerceix d’agitador cultural, guerriller en mil fronts (propis i/o aliens) i franctirador alternatiu sempre disposat a descobrir el talent o activar la creativitat on es trobe, bé com a productor (Levitants, Angel Stanich, etc) o com a músic total. Un estajanovista incontrolable que necessita camp obert, botar portes dels seus projectes més reconeguts per a sentir-se viu”. Doncs açò, un ésser inquiet que ha apostat aquesta vegada pel castellà com a llengua identificativa d’un projecte musical, que va tindre el seu debut el 2014 amb el LP Bestiari, i que durant aquest 2018 ja ha presentat nous temes del que serà el seu pròxim treball. Música d’aspecte simple però de tremenda inspiració i grandesa, a la qual aquesta vegada ha introduït bases electròniques i ritmes bailables sense perdre la seua identitat.

Li segueixen en el cartell la banda andalusa The Wheel & The Hammond, una de les grans revelacions del panorama estatal amb el seu pop -rock cantat en anglès. Han publicat recentment el disc Wooden, clares reminiscències a eixe pop de gra fosc, recte, compartint matisos amb bandes com Editors, White Lines o Interpol.

The Liverpool Band seran els encarregats d’obrir la vetlada amb el seu repàs als hits de The Beatles. La banda, nascuda a Crevillent, porta més de 20 anys recuperant i perfeccionant les cançons dels Lennon, McCartney, Star i Harrison, la qual cosa els ha portat a passejar les seues versions no només per Espanya, sinó també per Europa, i en la pròpia ciutat de Liverpool. En els últims anys han participat en Beatles Day de Bèlgica i en l’edició de Beatles night. El 2016 va estar de nou al 30 aniversari de la Setmana Internacional dels Beatles en la seua ciutat d’origen, on van actuar al mític pub The Cavern.

The Liverpool Band.

El minifestival el tanca Mostaza Gálvez, el nou projecte musical de Guille Mostaza (Ellos, Krakovia, Alamo Shock) i el músic i actor Frank Gálvez (Gasca). Després d’un lustre fent cançons entre els seus altres projectes i animats pel bon acolliment del seu EP Restos, el duo presenta el disc “Vidas y Milagros”, d’onze cançons i tres quarts d’hora de durada, es mou entre l’indie més guitarrer i el rock de sintetitzadors però manté una sensibilitat melòdica deutora del pop de finals del segle XX. Vida i Milagros recopila els millors moments durant les seues sessions d’enregistrament en els estudis Alamo Shock. Violins, Trombons, trompetes, piano i pedal steel s’afigen al clàssic guitarra, baix, bateria i sintetitzador per a fer que el disc sone variat. La crítica ha escrit d’ells: “Vida y milagros conté diversos hits potencials. Desconec si van a arribar al seu públic objectiu, potser més el de Sidecars, Sexy Zebras, Diners i fins i tot Calamaro que el de les bandes de les quals vénen, però hauria de”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 9 de juliol de 2018 al diari electrònic Alicante Plaza

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/