Inici » Notícies » General

Compromís per Benissa demana no criminalitzar al col·lectiu de caçadors per la mort de gossos

15 de maig de 2018 No hi ha comentaris
Logo de Compromís

Logo de Compromís

El grup municipal Compromís Benissa ha demanat este matí en Junta de Govern que l’Ajuntament de Benissa és persone com acusació particular, si finalment la investigació oberta al respecte acaba en este sentit, en els cassos d’enverinament de gossos que han passat recentment a Benissa, després de conèixer fa uns dies que el servei del SEPRONA (Servei de Protecció de la Natura) de la Guàrdia Civil a Alacant, ha alçat diverses actes administratives, tant en el nostre municipi, com també en Teulada, contra 6 persones, relacionades amb la pràctica cinegètica, per la possessió no autoritzada de productes fitosanitaris molt tòxics. Així mateix, s’està esperant l’informe del laboratori per a determinar si els productes confiscats pogueren haver sigut utilitzats com a verí en diversos paranys de zones rurals d’aquests municipis. Proposta que ha tingut el recolzament de tots els grups municipals benissers, PP, Reiniciem, PSOE, Compromís i el regidor no adscrit, Isidor Mollà. Per a nosaltres, per a Compromís, l’Ajuntament de Benissa ha de ser part important en aquest cas i protegir a les benisseres i benissers propietaris de mascotes i a tots els amants de la natura.

Segons les denúncies presentades davant la Guàrdia Civil, van ser almenys, 9 els gossos morts, i altres 5 els enverinats, entre els mesos de març i abril d’enguany, encara que no es descarta que hi haja més gossos afectats els propietaris dels quals no hagueren interposat cap denúncia, així com també són incalculables les morts de tants i tants animals salvatges que hauran desaparegut a conseqüència d’ingerir aquest tipus verí directament o en cadena després de menjar altres cadàvers enverinats.

El SEPRONA a Alacant, tal i com ja se’ns va avançar fa unes setmanes en una reunió que va tindre lloc a l’Ajuntament de Benissa amb la presència de tots els partits polítics benissers, Guardia Civil, Policia Local, membres de la Societat de Caçadors de Benissa i de les protectores d’animals del nostre poble, Akira i Bèrnia-Benissa, ha dut a terme una investigació relacionada amb una sèrie d’intoxicacions per enverinament de gossos, ocorreguts en zones rurals de Calp, Teulada i Benissa.

Els agents del SEPRONA van recaptar dades, prenent mostres biològiques dels animals morts, i localitzant els esquers enverinats fent ús d’un gos especialitzat desplaçat ací, capaç de detectar aquest tipus d’esquers, portat del Servei Cinològic del Pardo (Madrid). Les perquisicions van portar als agents fins quatre casetes de ferramentes, 3 a Benissa i 1 a Teulada, els propietaris de les quals estan vinculats a la pràctica cinegètica.

En totes les casetes van trobar amagats insecticides no autoritzats i caducats, d’alta toxicitat i letals, sent el més destacat l’Aldicarb, la simple exposició del qual dóna lloc a símptomes semblants als descrits pels propietaris dels gossos enverinats. L’adquisició d’aquestes substàncies plaguicides les podrien haver obtingut d’un establiment clandestí de la localitat de Benissa, inspeccionat pel SEPRONA juntament amb la Conselleria d’Agricultura, i en el qual es van trobar més productes fitosanitaris sense autorització per a la seua venda, sense traçabilitat, caducats i molt tòxics.
En les casetes, a més, es van descobrir diversos paranys prohibits per al seu ús cinegètic, aus fringíl·lides mancant de la seua autorització, i fins a 51 gossos de caça sense vacunar i sense identificar, per la qual cosa també es va procedir a la corresponent denúncia administrativa.

És important assenyalar que el SEPRONA continua amb les investigacions, pendents que a aquestes 6 persones se’ls puga imputar un delicte relatiu a la protecció de la flora i fauna, i un delicte de maltractament a animal domèstic, depenent dels resultats que llancen les anàlisis de les substàncies confiscades. És en aquest cas, de confirmar-se, que Compromís ha demanat que l’Ajuntament de Benissa és persone com acusació particular, i subsidiàriament, com acusació popular. D’aquesta manera esperem que tot aquest malson s’acabe al nostre poble i les persones que tenim mascotes les puguem passejar tranquil·lament i sense por a perdre-les per sempre.

A més, des de Compromís demanem també a les benisseres i benissers que no és criminalitze ni és culpabilitze cap col·lectiu, associació o club del nostre poble per aquest lamentable cas, perquè creguem fermament que és molt injust que per culpa d’uns pocs, d’una mínima part d’eixe col·lectiu, és vulga criminalitzar a la seua totalitat, especialment quan des de la directiva actual i també la immensa majoria dels seus membres és treballa en el sentit contrari, netejant les nostres zones forestals i recuperant zones de cultiu abandonades, instal·lant i mantenint menjadors i abeuradors en diferents llocs de Benissa, sempre amb el màxim respecte als animals i especies salvatges protegides i tenint la màxima cura possible del nostre terme municipal.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/