Inici » Notícies » General

Compromís demana presència de tots els partits a les Juntes de Govern arrel d’una sentència del TC

30 d'octubre de 2013 No hi ha comentaris
La corporació municipal de Benissa en la legislatura 2011-2015

La corporació municipal de Benissa en la legislatura 2011-2015

La Coalició Compromís per Benissa ha demanat per registre d’entrada que es permeta a aquesta formació tindre presència a les Juntes de Govern de l’Ajuntament de Benissa després d’haver-se conegut una sentència del Tribunal Constitucional que obliga a que siguen totalment públiques les Juntes de Govern que tenen que decidir sobre atribucions delegades pel ple. Hui dia, només l’alcalde i alguns regidors de l’equip de govern del PP i PSD tenen presència a les Juntes Govern.

Des de la Coalició Compromís a Benissa consideren de gran importància poder estar presents i participar de les Juntes de Govern a l’ajuntament, vetades a dia de hui als grups de l’oposició. Segons la formació en aquest òrgan es tracten temes molt importants que escapen del control del ple de la corporació. “A dia de hui la Junta de Govern de l’Ajuntament de Benissa està formada pel batle Juan Bautista Rosselló i els regidors Paco Montagut, Arturo Poquet, Xavier Estupinyá i Maria Francisca Capó i se’n fa com a mínim una cada setmana”, informa el regidor valencianista de Compromís, Xavi Tro. Fins fa poc es penjaven les actes en la pàgina web de l’Ajuntament i per tant tots els benissers tenien accés, però des de fa un temps ja no s’ha continuat en eixa pràctica i a dia de hui només coneixen el seu contingut els regidors electes.

En el cas de Benissa les delegacions del ple a la Junta de Govern Local són les següents:

  • L’exercici d’accions judicials i administratives i la defensa de la corporació en matèries de competència plenària.
  • La resolució dels procediments en matèria de responsabilitat patrimonial.
  • L’aprovació de projectes d’obres i serveis quan siga competent per a la seua contractació o concessió, i quan encara no estiga previst en els pressupostos.
  • Els acords de demolició d’obres sense llicència o ordre d’execució, o sense ajustar-se a cap de les mateixes.
  • Aprovació i rectificacions de l’Inventari de Béns i Drets Municipals.
  • En matèria de béns, l’adjudicació de concessions sobre els béns de la corporació i l’adquisició de béns immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial, així com l’alienació del patrimoni, excepte els béns declarats de valor històric u artístic, qualsevol que siga el seu valor, sempre que el seu import no excedisca del 20% dels recursos ordinaris del pressupost.

I cal recordar que aquesta delegació del ple inclou la facultat de resoldre els recursos en via administrativa que s’interposen contra els actes i acords adoptats per l’òrgan delegat.

Des de Compromís afirmen que la presència dels regidors de l’oposició a aquestes juntes seria molt beneficiosa per al municipi i els ciutadans ja que tots tindrien una major informació, amb més rapidesa i efectivitat, i per tant, més poder d’investigació en aquestes juntes i en els assumptes que allí es tracten, pel que la tasca de fiscalització i control al govern seria encara més continuada i pròxima, el que se’ns dubte és bo per tots, govern, oposició, i per tant, per a la ciutadania.

Per al regidor nacionalista, “augmentar la participació i la transparència en tots els àmbits són valors claus i necessaris en qualsevol democràcia avançada” conclou el portaveu de la Coalició Compromís a l’Ajuntament de Benissa, Xavi Tro.

Moció per a enregistrar en vídeo els plens de l’ajuntament

A més, en el pròxim ple ordinari de novembre, Compromís tornarà a presentar la moció que sol·licitava la gravació en vídeo dels plens per a la posterior publicació a la pàgina web de l’ajuntament. Fa dos anys, en el ple de novembre del 2011, van votar en contra d’aquesta proposta el PP i el PSD, el CIBE va optar per l’abstenció i només el PSOE la va recolzar. En novembre del 2013 esperen que alguns grups municipals canvien el sentit del seu vot per a millorar la cultura democràtica a Benissa, i sobretot, informar àmplament i de manera directa dels assumptes públics que en el ple es tracten perquè la ciutadania puga ponderar totes les opinions i valorar el treball que fan els diferents grups municipals presents a l’Ajuntament de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/