Inici » Notícies » General

Comença la rehabilitació del Castell de l’Ocaive a Pedreguer, amb un projecte redactat per l’arquitecte benisser Antoni Banyuls

19 de desembre de 2018 No hi ha comentaris
Imatge de la rehabilitació del Castell de l'Ocaive

Imatge de la rehabilitació del Castell de l’Ocaive

El castell medieval del Ocaive renaix. La seua rehabilitació arranca el dilluns amb les pertinents excavacions arqueològiques. Les durà a terme l’empresa ARPA Patrimoni, que a Pedreguer ja ha excavat als jaciments de la Cova del Comte i del Randero. Els treballs arqueològics els dirigirà Pasqual Costa Cholbi. Els experts estudiaran les estructures d’aquesta fortalesa islàmica. No queda molt en peus. Però suficient perquè els arqueòlegs puguen alçar un alçat fidedigne de com va ser aquest inexpugnable castell. També realitzaran sondatges per a conèixer la potència dels murs, la seua cronologia exacta i l’estratigrafia dels espais constructius. Ací s’han documentat materials arqueològics de l’Edat del Bronze i d’època íbera i romana.

L’excavació és el primer pas per a la rehabilitació global del castell, pressupostada en 336.391 euros (197.386 euros els aporta l’Ajuntament de Pedreguer i la resta són de fons Feder). El projecte l’ha redactat l’arquitecte Antoni Banyuls, que és professor de la Universitat d’Alacant i està especialitzat en patrimoni. La rehabilitació permetrà gaudir d’una fortalesa que corona un escarpat cingle i des del qual es domina un bon tros de la Marina Alta.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/