Inici » Notícies » General

Calp renuncia a l’accés de l’AP-7 i espera que la variant de Benissa millore les comunicacions

10 de gener de 2020 No hi ha comentaris
Vista panoràmica de Calp

Vista panoràmica de Calp

El problema històric de l’accés de Calp a l’autopista AP-7 ha deixat de ser-ho per a l’actual executiu. La batllessa Ana Sala va afirmar ahir que el consistori no té planejat “de moment” exigir una entrada directa al vial des del municipi, tal com tenen altres localitats de la comarca, “malgrat que ha sigut una demanda durant molts anys”.

Segons Sala, la situació geogràfica de la localitat del Penyal d’Ifac “ha dificultat sempre la construcció d’uns accessos”. La serra d’Oltà és el principal inconvenient, perquè separa Calp de l’AP-7, “sempre se’ns ha dit que seria molt costós, tant per treball com econòmicament habilitar aquest accés”.

La batllessa confia que la futura circumval·lació de Benissa, de la qual “creiem que està prevista la finalització de les obres per a enguany”, solucione els problemes d’accés que porta patint el municipi calpí durant anys.

L’obra de la variant de la localitat benissera en la N-332 es va iniciar l’any 2009, però va estar paralitzada durant huit anys en entrar l’empresa contractista en concurs de creditors. Va ser llavors quan el Ministeri de Foment va decidir rescindir el contracte inicial i licitar un de nou per a concloure els treballs, que es van reprendre al juliol de 2017.

Un any després el grup Compromís va sol·licitar que Calp, amb la possible liberalització de l’AP-7 a la vista, comptara amb un accés directe al vial. Una petició que va causar una confrontació interna en el partit valencianista, perquè els militants de Benissa van mostrar la seua disconformitat en entendre que es tractava d’una obra innecessària perquè les eixides de l’autopista a Benissa i Ondara eren suficients. Van remarcar, en aquell moment, els problemes d’impacte ambiental que haurien ocasionat les obres. Finalment el grup valencianista va acabar retirant la petició alguns mesos després.

Descartat “de moment” sol·licitar un accés directe, la batllessa calpina espera que la variant de la N-332 a Benissa “estiga llesta com més prompte millor”.

Pel que fa a eixe tema, el batle de la localitat que travessa aquesta carretera, Arturo Poquet, va apuntar que previsiblement les obres no estaran finalitzades fins mitjan 2021. De fet en les últimes setmanes en el municipi benisser ha sobrevolat la incertesa en comprovar que durant alguns dies les obres havien quedat paralitzades, fins i tot s’havien retirat les màquines que treballen a la zona. Encara que el batle va poder confirmar ahir que es tractava de la “típica aturada per les festes nadalenques. I també perquè després d’alguns dies de pluges, a les màquines els costava poder treballar amb total normalitat, per la qual cosa van decidir esperar que les condicions del terreny foren òptimes per a seguir amb els treballs”, va indicar el batle.

Per a Poquet la finalització d’aquesta obra, juntament amb la liberalització de l’AP-7, “són crucials per a descongestionar la N-332 al seu pas pel centre urbà del nostre municipi. Amb això acabarem amb un punt negre, on hi ha hagut moltíssims accidents de trànsit en els quals han perdut la vida algunes persones”. L’últim fa tan sols unes setmanes, on també va haver-hi una víctima mortal.

Mentre prossegueixen els treballs per a finalitzar la variant, des de l’executiu de Benissa segueixen amb les accions per a intentar que no es produïsquen més accidents. El consistori ha instal·lat senyalització lumínica en la Avinguda del País Valencià, va explicar el batle.

L’únic inconvenient de la gratuïtat de l’autopista per al municipi benisser és que deixa d’ingressar 266.000 euros a l’any per l’IBI que pagava la concessionària. En el cas de Calp, els números són “residuals, tan sols 17.000 euros que no afecten el pressupost”, va indicar la batllessa.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/