Inici » Notícies » General

Benissa sol·licita a Conselleria la propietat de l’antic institut per a ampliar el seu ús públic

27 de març de 2019 No hi ha comentaris
L'antic IES Josep Iborra

L’antic IES Josep Iborra

El ple ordinari de l’Ajuntament de Benissa, celebrat aquest dimarts 26, va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Conselleria la reversió de l’edifici i la parcel·la de l’antic Institut a l’Ajuntament, a fi de dotar a l’edifici d’un major ús i nous serveis a la ciutadania.

En 1987 l’Ajuntament ja va cedir aquesta parcel·la al Consell de la Generalitat Valenciana per a la construcció de l’Institut d’Educació Secundària (IES) situat en l’Av. Ausias March, a escassos metres de l’actual IES Josep Iborra. Les infraestructures de l’antic institut compten amb una superfície de 6.000 m2 i en 2005 ja es va sol·licitar aquesta reversió per part de l’Ajuntament, que va ser denegada per la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació.

En 2008 l’Ajuntament inicia un conveni amb la Conselleria d’Educació per a la creació d’un centre docent públic de formació per a persones adultes, i en 2012 s’autoritza l’ocupació temporal del pati oest per a situar 5 pistes de pàdel per un termini de 10 anys. Al maig de 2018 se sol·licita l’actual petició per a canviar la titularitat de l’antic IES amb caràcter general, amb la finalitat d’ampliar els usos públics i facilitar una major disponibilitat de l’edifici a la ciutadania de Benissa.

Actualment aquest edifici també acull el desenvolupament de múltiples activitats relacionades amb les associacions de Benissa, exercint un paper fonamental com espai per a oferir diversos serveis i com a centre des del qual impulsar el teixit associatiu del municipi.

Per a l’Ajuntament de Benissa, i concretament per a Manuel Juan, regidor d’Educació, la reversió d’aquest edifici suposaria dotar d’un ampli espai municipal al municipi, oferint una major oferta enfront d’una demanda creixent dia a dia.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/