Inici » Notícies » General

Benissa se situa al capdavant en xifres de creació d’ocupació a la comarca

11 de gener de 2019 No hi ha comentaris
El mercat de Benissa

El mercat de Benissa

Les dades fetes públiques recentment (Labora, antic Servef) en relació amb les estadístiques de creació d’ocupació a la Marina Alta són clares. Benissa encapçala la reducció de la desocupació amb una baixada en l’atur que se situa en el 15,5%, xifres superiors a municipis semblants com els veïns Teulada (3,2%) i Calp (5,1%) o altres municipis com Pego (3,6%) Ondara (6,5%) i Xàbia (8,4%).

Aquestes dades, que situen Benissa entre els millors municipis valencians, suposen reduir la xifra de persones aturades en 115, marcant actualment el nombre d’aturades i aturats en 626 persones enfront dels 741 que apareixien en les llistes a la fi de 2017.

Cal assenyalar que les dades de reducció d’ocupació en el conjunt estatal se situen en el 6,1%, mentre que a la nostra comunitat, la desocupació s’ha reduït en una xifra que arriba al 5,59%.

Resulta significatiu assenyalar que 2018 ha suposat per a Benissa, un punt d’inflexió, ja que la desocupació es va reduir en 2017 en un 6,7%, xifra que encara sent superior a la mitja estatal i autonòmica, es veu millorada considerablement pel 15,5% de 2018.

Les dades conegudes ara permeten fer una reflexió sobre el model econòmic de les poblacions de la nostra comarca, model en el qual Benissa suposa un municipi singular que combina l’activitat turística amb altres factors de dinamització econòmica com el comerç o l’agricultura. Aquests factors suposen que la dependència del turisme siga menor i en conseqüència es puga treballar en el foment d’un altre tipus de factors no dependents de vaivens externs.

Xavi Tro, responsable de Creama i Creació d’Ocupació comenta que “no podem ocultar la nostra satisfacció respecte la considerable baixada de les xifres de l’atur a Benissa, sabedors que cadascuna d’eixes xifres correspon a una benissera o un benisser que han trobat un lloc de treball, tot i que també som conscients que queda molt per fer”. A més a més, afegeix que “continuarem treballant conjuntament amb altres administracions i empreses per a ajudar en la mesura del possible a continuar construint llocs de treball estables i de qualitat a Benissa”.

Per a l’Ajuntament de Benissa, aquestes xifres ara conegudes, són un element altament positiu que permet continuar treballant en la línia de creació d’un model de creixement clarament diferenciat.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/