Inici » Notícies » General

Benissa s’adhereix al projecte Voluntariat pel Valencià

26 de febrer de 2008 No hi ha comentaris

El dijous passat, 21 de febrer, a les 20.00, en la Seu Universitària de Benissa i davant quasi 40 persones (molts d’ells ja voluntaris, aprenents o mestres de Valencià) es va presentar i va signar el conveni del programa “Voluntariat pel Valencià” a Benissa, un projecte de participació lingüística que té com a objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora cada setmana a conversar amb persones que vulguen llançar-se a parlar la nostra llengua.

En l’acte va participar, Vicent Moreno, coordinador del programa del Voluntariat pel Valencià i membre d’Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la llengua, que va explicar tot allò que feia falta saber sobre aquest projecte; Dariana Groza, una romanesa que viu amb la seua família des de setembre de 2004 a Catarroja, va contar la seua experiència. Té 2 xiquets escolaritzats en línia en Valencià i es va apuntar com a aprenent al programa del Voluntariat pel Valencià, i al curs de l’elemental que feien a l’escola dels seus fills. Ara fins i tot, ha aprovat el nivell mitjà de la Junta Qualificadora, és voluntària ensenyant i ajuda altres persones a dur el mateix camí que ella.

Des de l’Ajuntament de Benissa, va participar el batle de Benissa, Juan Bta. Roselló i el regidor de Normalització Lingüística, Xavi Tro.

Xavi Tro, va comentar els dos vessants que cobreix aquest projecte, d’una banda la de promoció i ús de la nostra llengua fent que el Valencià siga la llengua d’acollida i l’altra, la tan necessària integració de tots els benissers que no han nascut ací, però que han triat el nostre poble per a viure i ara tenen l’oportunitat d’aprendre la nostra llengua. D’altra banda, el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, va afirmar que el conveni que es va signar amb Escola Valenciana, estava ple d’avantatges i coses bones i res tenia de roïn, així com la necessitat de la promoció i ús del Valencià en un poble com el de Benissa, on hi ha tantes nacionalitats diferents. Els 2 representants de l’Ajuntament de Benissa van animar els benissers a fer-se voluntaris d’aquest projecte.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/