Inici » Notícies » General

Benissa rep 135.000 € de Fons Europeus per a adequar el futur Museu d’Història

11 de juliol de 2018 No hi ha comentaris
El carrer Puríssima

El carrer Puríssima

L’Ajuntament de Benissa ha rebut la notificació de la resolució provisional per la qual es concedeix una ajuda de 135.000 euros destinada a l’adequació de l’antiga Sala del Consell com a centre d’interpretació i Museu d’Història de la ciutat. L’ajuda ha estat sol·licitada dins de l’apartat d’ajudes per a “projectes locals d’actuació per a la protecció, conservació o recuperació sobre bens del patrimoni cultural valencià i la seua posada en valor, susceptibles de cofinançament pel Programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020”.

Aquestes obres de condicionament ja s’estan realitzant en l’actualitat i en aquest moment tenen per objecte la instal·lació d’un ascensor per a fer accessible l’edifici a qualsevol persona amb diversitat funcional. En tractar-se d’un edifici declarat Bé d’Interès Cultural –el primer BIC amb què va comptar Benissa-, les obres adquireixen una major complexitat, ja que, amb anterioritat a la realització de les obres cal demanar autorització a la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià per a la seua execució.

A més, Benissa també ha rebut una important ajuda per a tractar d’avançar un altre BIC, concretament la Casa-Torre del Tros de les Calcides, que rebrà unes ajudes amb les quals s’adequarà funcionalment aquesta obra per a poder obrir al públic aquest Bé d’interès Cultural situat en la zona costanera de Benissa. La subvenció concedida per a aquest edifici és de 89.359 €. Amb aquestes actuacions, l’Ajuntament i concretament la Regidoria de Documentació i Espais Culturals marca la línia a seguir en matèria de recuperació, conservació i promoció d’edificis històrics per a usos públics, cosa que ofereix una alternativa de qualitat diferenciada al turisme de platja.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/