Inici » Notícies » General

Benissa es presenta a la 3ª convocatòria de l’Edusi incloent una proposta per peatonalitzar la Plaça Rei Jaume I i el Passeig Dolors Piera

22 de novembre de 2017 No hi ha comentaris
Plaça Rei Jaume I

Plaça Rei Jaume I

El ple extraordinari d’ahir, dilluns 20, va aprovar de manera unànime l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible integrada (EDUSI) àrea funcional Benissa – Teulada per a la seua presentació a la convocatòria per a la selecció d’estratègies cofinançades amb fons Feder.

Un punt, aquest, que mostra el gran interés que existeix a Benissa per a obtindre aquestes ajudes de fons europeus, que juntament amb Teulada suposarien una injecció de 10 milions € (5 milions per a cada municipi). Aprovat també de forma unànime a Teulada, la participació en aquesta tercera convocatòria presenta una ampliació del pressupost fins als 5 milions per cada poble, on la UE facilitaria el 50% i la resta es finançaria per cada poble, o bé demanant subvencions a estaments supramunicipals com la Diputació, Conselleria o el Ministeri. Una xifra que s’aplicaria entre 2018 i 2023. Un projecte, a més, on es mostra la col·laboració entre els dos pobles veïns que, malgrat comptar amb equips de govern de distint signe polític, aposten per treballar de forma conjunta en benefici de la ciutadania.

El projecte a Benissa no mostra diferències significatives, ja que les propostes vénen d’un procés de participació ciutadana, realitzat el 2016. Una de les propostes més diferenciadores és recuperar per a les persones de Benissa l’espai principal del seu nucli urbà, convertint en zona de vianants la Plaça Rei Jaume I i el passeig Dolors Piera, ambdós llocs on ara es destina el seu ús principalment com a zona d’aparcament de vehicles. Xavi Tro, regidor de l’Edusi a Benissa, destaca d’aquesta proposta “el seu valor d’impuls per al teixit comercial en el centre històric i la regeneració econòmica i social del poble”.

L’altre punt del ple extraordinari, relatiu al desistiment de la sol·licitud d’inclusió i compromís de cofinançament del projecte anomenat ‘projecte bàsic d’adequació funcional i estructural de les antigues escoles graduades de Benissa’ en el programa 1,5% cultural del Ministeri de Foment va quedar damunt de la taula, en demanar Isidor Mollà –regidor no adscrit- que es continuaren fent més accions per a aconseguir l’esmentada ajuda.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/