Inici » Notícies » General

Benissa acull la constitució de l’Associació ‘Ruta dels Riuraus’, que incorpora a Ròtova i a La Rectoria

15 de febrer de 2018 No hi ha comentaris
Constitució a Benissa de l'associació "Ruta del Riuraus"

Constitució a Benissa de l’associació “Ruta del Riuraus”

La primera assemblea ordinària i constitutiva de l’Associació ‘Ruta dels Riuraus’ ha tingut lloc hui a Benissa, amb una important presència de representants dels pobles de La Marina Alta. Una assemblea amb molt de contingut i que ha avançat algunes novetats, com la incorporació d’un nou poble de La Safor, Ròtova, i la mancomunitat intermunicipal de la Rectoria.

“Volem que la Ruta dels Riuraus abaste totes les comarques centrals, ara amb Ròtova, i ara cal involucrar més pobles”, va explicar Javier Scotto, president de l’Associació, juntament amb Manuel Juan, secretari i altres representants dels 17 pobles que conformen la ‘Ruta dels Riuraus’: Benissa, Gata de Gorgos, Poble Nou de Benitaxell, Llíber, Xaló, Orba, El Verger, Dénia, Parcent, Jesús Pobre, La Xara, Ondara, Teulada-Moraira, Xàbia, Pedreguer i les noves incorporacions, Ròtova i la Rectoria.

Manuel Juan, regidor de Cultura de Benissa, va voler agrair que l’associació triara Benissa com el lloc per a constituir aquesta inquieta associació, que ja està treballant per a incorporar més pobles (La Vila, Tàrbena, Calp o Murla ja han mostrat interés). Aquesta ruta s’ha adherit a una plataforma que fomenta el cicloturisme, entre altres accions que es contemplen amb el pla d’actuació de l’associació, tant en promoció cultural com turística en l’àmbit nacional i europeu.

La Ruta també es centra en què l’escaldà reba la declaració com Bé d’Interés Cultural (BIC) Immaterial del Patrimoni Valencià, i també en l’àmbit arquitectònic.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/